Igor Akinfejev (©Reuters)
Igor Akinfejev (©Reuters)

Celog života vojnik Armejaca: Igor Akinfejev dobija novi ugovor

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.03.22. | 10:14

Čuvar mreže CSKA potpisuje na još tri godine

Malo je takvih fudbalera u moderno doba, onih koji su celu svoju karijeru podarili samo jednom klubu. Frančesko Toti, Paolo Maldini, Serhio Buskets, recimo neki su od takvih, a u tom probranom društvu je i Igor Akinfejev, golman CSKA iz Moskve.

Na golu Armejaca je debitovao 2003. kada je imao samo 17 leta, a dve godine kasnije se predstavio i srpskoj publici, kada je čuda činio u Beogradu na utakmici protiv Partizana u Ligi Evrope (1:1).

Izabrane vesti

Prošlo je dosta godina od tada, ali Akinfejev je i dalje „jedinica“ CSKA. I biće i u naredne tri godine, pošto se dogovorio sa čelnicima kluba da potpiše novi ugovor. Sa 35 godina i dalje ne nezamenjiv u taboru Armejaca. Istina, oprostio se od reprezentacije Rusije, tu je mesto prepustio drugima, ali ono na kojem se najbolje oseća, pred mrežom CSKA, planira još dugo da zadrži.

Akinfejevu je tekući ugovor sa Moskovljanima isticao na kraju ove sezone i već je dogovoreno da se ta saradnja nastavi. Tu valjda posle svih ovih godina ni nema previše pregovora, jasno je i jednima i drugima da je to ljubav zauvek.

Šest puta u karijeri je Igor Akinfejev bio prvak Rusije, a isto toliko puta je osvajao i Kup. U toj sezoni kada je branio na stadionu u Humskoj, osvojio je i Ligu Evrope. Za reprezentaciju je branio na 111 utakmica.

 


tagovi

CSKA MoskvaIgor Akinfejev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara