Čelsi plete mrežu oko Azara - novi ugovor potpisao i Aspilikueta

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 09:55

Pre Čelsijevog beka saradnje produžili Markos Alonso i Ngolo Kante

Sve je to deo velikog Čelsijevog plana!

Seriji važnih potpisa na Stamford Bridžu pridružio se i Cezar Aspilikueta. Čelsi je tako nastavio da plete mrežu oko Edena Azara, sve u sklopu ideje da se najboljem igraču dokaže koliko je ceo projekat ozbiljan i da budućnost treba da posveti klubu koji ga je uzdigao u red najvećih svetskih zvezda. 

Izabrane vesti

Klub iz Zapadnog Londona poslednjih sedmica završio je tri možda i najvažnija potpisa u odbrani i veznom redu. Posle Markosa Alonsa i Ngola Kantea, Cezar Aspilikueta pristao je da produži vernost Čelsiju, gde bi trebalo da ostane do juna 2022. godine, čime bi trebalo da kompletira decenijski ciklus u klubu. Prvi zamenik kapitena Gerija Kejhila stigao je na Stamford Bridž u leto 2012. godine iz Marselja za nešto više od 8.000.000 evra i s godinama je postao nezamenjiv šraf u sistemima svih trenera sa kojima je sarađivao. Stigao je kao zamena za odličnog Ešlija Kola, a na kraju sezone 2013/2014 izabran je za igrača godine u klubu. 

Kod Antonija Kontea bio je jedan od tri štopera u formaciji 3-4-3, dok ga je Mauricio Sari ovog leta vraćen na svoju prirodnu poziciju desnog beka, mada je faktički univerzalac kome prijaju sve pozicije u poslednjoj liniji. Dosad je odigrao 298 utakmica i upisao osam golova i 36 asistencija. Osvojio je Ligu Evrope u svojoj prvoj sezoni u klubu, potom i dve titule u Premijer ligi, po jednu u erama Žozea Murinja i Antonija Kontea. Takođe je podigao po trofej u FA i Liga kupu. 

Cezar Aspilikueta je po potpisivanju ugovora poručio da će mu najveći cilj u naredne četiri godine biti da održi Čelsi u vrhu premijerligaške elite i da klub ponovo postane ozbiljan takmac u Ligi šampiona.
“Osećam veliko zadovoljstvo i obavezu jer sam potpisao novi ugovor. Otkako sam došao u klub, tako se osećam. Velika je stvar igrati za ovaj klub, pred ovim navijačima, jer svaki put želim da istrčim na teren i dam sve od sebe za Čelsi“, rekao je Aspilikueta.

Prema dosad nepotvrđenim informacijama, Cezar je dobio i lepu povišicu kao nagradu za sve što je uradio u prethodnih šest godina. Sa 135.000 evra nedeljno, plata je skočila na oko 150.000 evra, što je u konačnom zbiru oko 8.000.000 evra godišnje. 

Čelsi će se sada posvetiti potpisivanju novog ugovora sa Antonijem Ridigerom, a u međuvremenu će se uložiti maksimalni napori da se završi najveći posao - sa Edenom Azarom

Foto: Reuters


tagovi

Cezar Aspilikueta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara