(© twitter.com/ChelseaFC/)
(© twitter.com/ChelseaFC/)

Čelsijev novi špic došao iz Brazila posle samo dva gola za Santos

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 17:25

Dejvid Vašington na Stamford bridžu

Nastavlja Tod Boli da dovidi pojačanja „na kilo“. Ima onih koji smatraju da će mu se to u budućnosti vratiti kroz finansijsku dobit, deo javnosti je uveren da će angažmanom mladih igrača stvoriti tim koji bi trebalo da bude dugo na okupu, a dok se – i ako – to ne desi, teško je razumeti pojedine poteze. Na primer, dolazak Dejvida Vašingtona.

Dečko je ovog popodneva promovisan u devetog letnjeg novajliju kluba sa Stamford bridža, a realno govoreći za njega je malo ko u Evropi čuo. Čak i u Južnoj Americi bi moralo da se „kopa“ po arhivi kako bi se pronašao neki podatak vredan pažnje. Tek, 18-godišnji Vašington je stigao iz Santosa, potpisavši ugovor na čak sedam godina, što Plavci za vreme mandata američkog vlasnika čine s namerom da izbegnu kršenje Finansijskog fer-pleja, dok će na račun Brazilaca leći 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Vašington je polaznik Santosove škole fudbala, tek ove kalendarske godine promovisan u prvi tim. Za crno-bele je u 2023. odigrao manje od 500 minuta profesionalnog fudbala. Preciznije, 425. I za to vreme postigao dva gola, u pobedama nad Baijom i Vasko de Gamom. Kako su iz Čelsija objasnili, njihov novi član može da pokrije sve pozicije u napadu, ali se najbolje snalazi na mestu klasičnog centarfora. Treneru Maurisiju Poketinu je potrebno više opcija pred tuđim golom posle povrede Krisotfera Enkukua, koji će odsustvovati nekoliko meseci sa terena.

Mada, veliko je pitanje u kojoj meri će Čelsi koristiti Dejvida Vašingtona. Tokom leta je iz Santosa doveo i mladog krilnog vezistu Anđela, platio ga 15.000.000 evra, a onda prosledio Strazburu na pozajmicu do kraja sezone.


tagovi

Dejvid VašingtonČelsiTransferiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara