Rahim Sterling (AFP)
Rahim Sterling (AFP)

Čelsijeva uvertira za Premijer ligu: Prvenac Sterlinga, sjajni Kulibali i tri gola Udinezeu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 23:35

Ekipa Tomasa Tuhela slavila u poslednjoj kontrolnoj utakmici pred start nove sezone i gostovanje Evertonu

Nikome u Čelsiju nije prijao debakl od Arsenala (4:0) krajem proteklog vikenda, ali se Tomas Tuhel postarao da njegovi puleni isprave greške iz okršaja sa gradskim rivalom, te naprave uspešnu uvertiru za start sezone u Premijer ligi koji ih očekuje 6. avgusta. Za premijeru sa Evertonom na Gudisonu fudbaleri londonskog tima zagrejali su se na nekadašnjem Friuliju, sadašnjoj Dačija areni gde su relativno rutinski savladali Udineze - 1:3.

Potrošili su Plavci ovog leta 94.200.000 evra na Rahima Sterlinga i Kalidua Kulibalija, a obojica su imali zapažene uloge na večerašnjem duelu. Još kada je sredinom meseca dogovoren transfer Senegalca iz Napolija bilo je jasno da u englesku elitu stiže jedan od najboljih štopera Evrope, samim tim i Sveta. Kulibali je na Čizmi odličnim izdanjem samo dao nagoveštaj da bi Čelsijeva odbrana mogla da bude jedna od sigurnijih.

Izabrane vesti

Kada je reč o Rahimu Sterlingu, bivši ofanzivac Mančester Sitija postigao je prvenac za klub sa Stamford Bridža. Englez se, doduše uz dosta sreće, u 37. minutu nadovezao na vodeći gol u režiji Ngola Kantea sredinom prvog dela. Đerar Deulofeu je učino meč rezultatski zanimljivijim malo pre odlaska na odmor, a Kulibali ne snosi nikakvu krivicu budući da ga je lopta posle udarca Pereire koji je pokušao da blokira volšebno zaobišla pre nego što je Španac natrčao na odbitak i pomalo nespretno ga ipak spakovao u gol.

Međutim u drugom delu kao i u većini prvog, na videlo isplivala činjenjca da Zebrete ne mogu da pariraju članu velike šestorke engleskog fudbala. Defanziva Plavaca sa tri štopera u sastavu Aspilikueta - Kulibali - Silva pojela je sve potencijalne pokušaje domaćina da se domogne još jednog gola ne dozvolivši mu udarac u okvir. Završnica duela, tačnije 90. minut doneo je idealnu loptu Kaluma Hadson-Odojija koju je u pečat na trijumf pretvorio Mejson Maunt.

Deluje da je Čelsi spreman za Gudison, ali ni da Everton neće biti ništa manje zagrejan budući da je večeras sa 3:0 počastio ekipu kijevskog Dinama i to uz pogodak Dominika Kalvert-Luina, ali i dva gola skupo plaćenog (25.000.000 evra) novajlije iz Barnlija Dvajta Meknila.



tagovi

ČelsiRahim SterlingĐerar Deulofeu

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara