(©Reuters)
(©Reuters)

Černi u Tventeu ima brojke kakve je imao samo Tadić; AZ nastavio poteru za Fajenordom, golčina Karlsona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 22:30

Čeh na dve utakmice zaredom upisao gol i asistenciju, punu deceniju nije bilo čoveka koji je to uradio u klubu iz Enšedea…

Pre početka sezone, kao i svih prethodnih godina, Ajaks je važio za velikog favorita da podigne “salataru”. PSV važio je za najozbiljnijeg konkurenta, davane su mu najveće šanse da klubu iz Amsterdama pomrsi konce. Svima ostalima – minimalne. Gotovo nikakve. Ali, tabela je drugačija, ni Koljanici, ni Filipsovci nisu na vrhu.

Arne Slot sa Fajenordom čini čuda, drži lidersku poziciju u Erediviziji, ali ne treba da se čuva samo Ajaksa i PSV-a, već i – AZ Alkmara. Za petama mu je, prati ga kao senka, ne posustaje. Prošlo je skoro 15 godina otkako je drugi put bio šampion Holandije, ove bi mogao sve da iznenadi.

Izabrane vesti

Treći put uzastopce AZ Alkmar je na jedvite jade trijumfovao, međutim, ono što se piše jesu tri boda. U borbi za titulu nije bitno kako se pobeđuje, već da se to radi u kontinuitetu, a ekipi Paskala Jensena je novu pobedu obezbedio Jesper Karlson. Švedski bombarder je u svom stilu srušio Groningen – 1:0 (1:0).

Karlson je dao evrogol. Izvozao je čuvara, okrenuo se oko ose i poslao projektil. Pod prečku, u suprotan ugao! Zasigurno će se naći u konkurenciji za gol sezone u Holandiji… Bio je to njegov deseti precizan hitac od trenutka kada je defitovao u Erediviziji, više ih je postigao sam Orkan Kokdžu iz Fajenorda. Čak 12.

I to bi bilo to od AZ Alkmara. Trenutak inspiracije bio je dovoljan da padne Groningen. Jesper Karlson je drugo kolo zaredom u Erediviziji bio strelac, namestio je dva gola i u Ligi Evrope protiv Lacija i polako postaje miljenik navijača, a Tventeovim je za srce brzo prirastao Vaclav Černi.

Klub iz Enšedea je pretprošlog leta izdvojio okruglo 1.000.000 evra za češkog ofanzivca, Utreht je prihvatio ponudu, a Tvente dobio igrača kakvog nije imao puinu deceniju. Bar kada je reč o brojkama. U pobedi nad Fortundom Sitard (3:0), Vaclav Černi je upisao gol i asistenciju. Takav učinak imao je i u prethodnom kolu Eredivizije, a u dresu Tventea to niko nije uradio još od Dušana Tadića.

EREDIVIZIJA - 25. KOLO

Subota

Emen - Ekscelzior 2:0 (0:0)

/Ter Har Romeni 63, 71/

Fortuna Sitard - Tvente 0:3 (0:0)

/Černi 67, Ugalde 71, 77/

AZ Alkmar - Groningen 1:0 (1:0)

/Karlson 4/

Sparta - Vitese (u toku)

Nedelja

12.15: (2,45) NEC (3,35) Utreht (2,90)

14.30: (7,00) Herenven (4,50) Ajaks (1,45)

14.30: (1,15) PSV (7,75) Kambur (19,0)

20.00: (1,15) Fajenord (8,50) Volendam (15,0)

Odloženo

Go Ahed - RKC

***kvote su podložne promenama



tagovi

AZ AlkmarTventeGroningenFortuna SitardEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara