Česi razočarani posle eliminacije: Rani golovi prelomili meč

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 21:34

Vrba i Hložek posle eliminacije iz Evrope istakli neefikasnost kao glavni problem Sparte

Strateg Sparte Pavel Vrba nakon novog poraza od Partizana (1:2) i eliminacije iz Evrope očekivano je bio nezadovoljan ishodom dvomeča sa crno-belima.

Izabrane vesti

"Prvi pogodak je naša krivica. Nažalost potom smo primili i drugi i to je bila prevelika razlika i nenadoknadiv minus za nas. Ostaje žal što gol za 2:1 nismo postigli ranije. Žao mi je, preostaje da radimo na određenim segmentima", kazao je trener kluba iz Praga.

Od 12 evropskih utakmica Sparta je izgubila osam, uz dosta problema da postigne gol na strani.

"Tokom evropskih izazova susretali smo se sa kvalitetnim rivalima. Ne samo sa Partizanom već i sa drugim protivnicima. Obradovao nas je plasman u eliminacionu fazu Lige konferencije, ali protiv crno-belih nismo bili na željenom nivou i zbog toga ostaje razočaranje. Imamo u svojim redovima pet novajlija koji su uspeli da se uklope u igru. Iako smo eliminisani uveren sam da ćemo u nastavku sezone beležiti uspehe. Bilo je interesovanja za naše igrače, a ukoliko zadržimo aktuelni igrački kadar verujem da ćemo ostvariti nove uspehe".

Adam Hložek, ofanzivac Sparte, kao glavni uzrok eliminacije istakao je problem sa efikasnošću češkog kluba.

"Ušli smo u utakmicu sa željom da na samom početku nadoknadimo gol zaostatka. Nažalost, to nam nije pošlo od ruke, primili smo dva gola i potom je bilo teško nadoknaditi tri gola. Imamo već duže vreme problema da postignemo gol u gostima. I večeras smo to uspeli tek u završnici utakmice. Verujem da je u tome suština problema", istakao je hitri fudbaler kluba iz Praga.

Dva poraza od Partizana, uz remi u prvenstvu sa Viktorijom (2:2), rezultati su koji nagoveštvaju krizu Sparte, ali je Hložek uveren da će on i saigrači već u narednom duelu popraviti utisak.

"Ne postoji frustracija, ali smo razočarani zbog poraza. Moramo da se fokusiramo na domaću scenu gde nas već za vikend očekuje novi izazov", kazao je perspektivni igrač Sparte.


tagovi

Pavel VrbaAdam Hložek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara