Četvoročasovni sastanak i dogovor: Biće rešeno do 21! Cena je 32.000.000 evra, uključio se i Junajted

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 14:44

Milanov rastanak sa Leonardom Bonućijem samo je nedelju dana daleko

Pre samo nekoliko dana je najavljeno, sada je samo nedelju dana daleko – odlazak Leonarda Bonućija iz Milana postaće realnost najkasnije do 21. jula.

Milanski dnevni list Gazeta delo Sport javlja da se u Milanu već nekoliko dana priprema teren za rastanak sa kapitenom koji nije impresionirao tokom prve godine boravka u klubu iz Lombardije.

Izabrane vesti

Bonućijev agent Alesandro Lući bio je juče na sastanku s direktorskim tandemom Fasone – Mirabeli, gde se tokom četiri sata pričalo o mnogim temama. Između ostalog i o odlasku čoveka koji je do prošle godine bio među najboljim štoperima sveta. Načelno je postignut dogovor da će sve biti rešeno do 21. jula, do kada bi Milan navodno trebalo da proda Bonućija Pari Sen Žermenu, Čelsiju ili Mančester junajtedu, koji se ponovo uključio u trku.

Bonućijev odlazak postao je goruća tema onog trenutka kada je američki investicioni fond Eliot preuzeo klub. Novi vlasnici žele da se ratosiljaju ogromnog ugovora koji je Bonući potpisao prošlog leta, u vreme kada je klub preuzeo sada već bivši vlasnik Jonghong Li. Bonući u Milanu dobija preko 10.000.000 evra neto! Doduše, od toga 7.500.000 evra je plata, što ga je donedavno činilo najplaćenijim igračem Serije A uz Gonzala Iguaina, dok preostalih 2.500.000 evra ide na razne, realne bonuse.

Zbog toga će ljudi iz Eliota uraditi sve da se oslobode velikog tereta, s tim što će morati da prihvate žrtvu i manje novca na ime obeštećenja.

Naime, Milan je već odredio cenu za iskusnog štopera i ona iznosi 32.000.000 evra. Žoze Murinjo je, navodno, ozbiljno zainteresovan da angažuje Bonućija, mada postoje određene indikacije da je Italijan bliži Pari Sen Žermenu, gde je nedavno potpisao Đanluiđi Bufon.

Osim slučaja Leonarda Bonućija, Alesandro Lući je sa Milanovim direktorima pričao i o budućnosti još dvojice klijenata – Susa i Andree Bertolaćija. Prvi je bliži odlasku, drugi obnovi ugovora.

Neslavni kraj čoveka oko koga se otimalo pola Evrope...

Foto: Action Images


tagovi

Leonardo BonučiLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara