Hviča Kvarachelija pravi dar-mar u šesnaestercu Atalante (Reuters)
Hviča Kvarachelija pravi dar-mar u šesnaestercu Atalante (Reuters)

Čiča - Hviča i gotova priča! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 19:56

Atalanta videla majstoriju gruzijskog maga, defanzivci popadali, a Kvarachelija odveo Napoli na nedostižnih 18 bodova u borbi za Skudeto

Mnoge je klince rastužio ubrzani kraj kada bi ih roditelji uspavljivali pričajući im bajke. Čiča - miča i gotova priča. Kraj. Vreme je da se sklope oči. Tako je Napoli ove sezone uspavao konkurenciju u Seriji A. Doveo je Hviču Kvaracheliju da pripoveda na terenu, a Gruzijac je večeras u 26. kolu maestralnim golom, jednim od mnogih u premijernoj sezoni u ligama petice srušio Atalantu (2:0), a svim ostalim takmacima koji mu "gledaju u leđa", poslao konačnu poruku: "E finita!". Ili na srpskom, borba za titulu je okončana.

Vinuo se Napoli na nenadoknadivih 18 bodova prednosti na vrhu Serije A. Teoretski u igri je ostalo još 36 bodova, ali mislite li da će tim što se diči ubedljivo i istovremeno najboljim napadom i odbranom na Apeninima dozvoliti sebi da uprska polovinu od narednih 12 utakmica, a da će bilo ko iz smušene konkurencije oličene u Interu, Milanu, Laciju i Romi do kraja prvenstva isključivo pobeđivati?

Izabrane vesti

Kada na virtuoznost koju je udahnuo igri Napolija letošnjim dolaskom dodamo 11 pogodaka i devet asistencija u Seriji A, još dva postignuta i četiri nameštena gola u Ligi šampiona, te cenu od svega 11.500.000 evra, Kvaracheliju već možemo da kategorišemo kao jedno od najboljih pojačanja u novijoj istoriji italijanskog fudbala. Sleduje mu, budite sigurni, MVP zvanje Serije A, uskoro ćemo videti i dabl-dabl prvenstveni učinak, a pitanje je dokle će u tandemu sa Viktorom Osimenom voditi Napoli u Ligi šampiona? Do četvrtfinala izvesno, a zašto ne i korak dalje? Ne deluje nerealno.

Kada je na nekih pola sata pre kraja susreta zaličilo da bi Napoli posle poraza od Lacija, prvog na stadionu Dijego Maradona ove sezone, mogao još jednom da kiksne podno Vezuva, eruptirao je vulkan u šesnaestercu Atalante. Osimen je predao loptu Hviči, ovaj promešao odbranu Boginje, pobacao čuvare, neke u stranu, neke na travu i probušio Huana Musoa.

Prvo poluvreme na papiru derbija runde bilo je poprilično siromašno, Atalanta u uvodnih 15 minuta drugog (najplodonosniji period u konkurenciji svih timova liga petice) nije napravila mnogo, a Azuri su počeli da se približavaju golu gostiju. Prva najava ofanzive bile su makazice Osimena, trasirane pravo u Musoa, pa je 20. pogodak najboljeg strelaca italijanske elite izostao. Tekao je taka 49. minut, a desetak minuta kasnije, Nigerijac nije dovoljno dobro trznuo glavom i još jedna polu-prilika je propuštena.

A onda se dogodila Hvičina majstorija. Atalantina brava je otključana, a vrata pobede širom je otvorio Amir Rahmani. Defanzivac Napolija je unovčio centaršut iz kornera Elifa Elmasa za 60. prvenstveni gol ekipe sa juga Italije u Seriji A ove sezone. Interesanto, bio je to čak 14. ligaški gol Napolija nakon udarca iz ugla. Dakle, ove sezone Lučano Spaleti misli na sve aspekte.

Napoli je tako surovo oterao Atalantu od svog gola da je Boginja jednu jedinu priliku za gol stvorila posle dominantnog skoka Duvana Zapate. Na dvadesetak minuta pre kraja Muso je sprečio Kolumbijca da izjednači uhvativši na gol liniji loptu koja mu je išla direktno u naručje.

Sve linije Napolija ove sezone su tako kliknule da se na jugu Italije verovatno stidljivo razmišlja i o samoj završnici Lige šampiona. Za potvrdu plasmana u četvrtfinale, Napoli već u sredu dočekuje Ajntraht kojeg je u Frankfurtu pobedio 2:0. A onda u Seriji A sledi gostovanje Torinu, pa dolazak Milana n jug Italije. Ali to neće biti utakmice u kojima će se Napoli boriti za titulu. Ona je već potpisana. Naredni cilj mogao bi da bude proboj granice od 100 prvenstvenih bodova.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Specija - Inter 2:1 (0:0)

/Maldini 55, Nzola 87 - Lukaku 83/

Subota

Empoli - Udineze 0:1 (0:0)

/Bekao 54/

Napoli - Atalanta 2:0 (0:0)

/Kvarachelija 60, Rahmani 77/

20.45: (3,10) Bolonja (3,20) Lacio (2,55)

Nedelja

12.30: (3,10) Leče (3,00) Torino (2,70)

15.00: (4,50) Kremoneze (3,60) Fjorentina (1,90)

15.00: (2,60) Verona (3,15) Monca (3,10)

18.00: (1,75) Roma (3,70) Sasuolo (5,40)

20.45: (1,37) Juventus (4,90) Sampdorija (11,0)

Ponedeljak

20.45: (1,30) Milan (6,00) Salernitana (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hviča Kvarachelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara