Zoran Tošić na treningu
Zoran Tošić na treningu

Čikago za Bambija: Veljko je hteo, ali nije moglo

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.18. | 18:47

Partizanov vezista reprezentativnog kalibra na ceni

(Od izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Dvojica Srba na klupi, dvojica i na terenu, na istom mestu i srpski zet, a malo je nedostajalo da im se pridruži - Zoran Bambi Tošić.

Izabrane vesti

Čikago fajer, sa Veljkom Paunovićem u ulozi šefa struke i Markom Mitrovićem kao pomoćnim trenerom, ove zime je doveo na pozajmicu iz Alavesa Aleksandra Kataija (od ranije je u klubu i napadač iz Sente Nemanja Nikolć), obnovio ugovor sa Bastijanom Švajnštajgerom, a pre svih tih poslova kontaktirao je krilnog vezistu naše reprezentacije, sa idejom da bogatim iskustvom pomogne u jurišu na titulu prvaka MLS lige.

Istinitost te informacije potvrdio nam je sam Tošić, iz baze crno-belih u kiparskom Limasolu.
"Pričao sam sa Veljkom, jer se znamo iz igračkih dana, s kraja njegove, a početka moje karijere u Partizanu. Isto važi i za njegovog prvog saradnika Marka Mitrovića, s kojim sam delio svlačionicu Banata. Predložili su mi želju da sarađujemo, međutim, nije bilo prostora da se ideja realizuje", rekao je Bambi.

Saznajemo da je novac koji je bio u igri nadmašio Tošićeva aktuelna primanja u Humskoj, međutim, nije bilo moguće zatvoriti finansijsku konstrukciju usled ograničenja kakva važe na tlu Severne Amerike.
"U Sjedinjenim Američkim Državama postoji pravilo da klubovi MLS lige imaju određen broj igrača koje mogu da priušte iznad proseka plata. A to mesto je bilo popunjeno, pa je svaka dalja priča o mojoj selidbi u Čikago bila izlišna, iako Paunovićeve trenerske i ljudske kvalitete izuzetno cenim", dopunio je Zoran Tošić, koji s Partizanom ima ugovor do juna 2020, što znači da ako neko i želi da ga vodi crno-beli će moći da računaju na pristojno obeštećenje.

Podsetimo, u velikom intervjuu MOZZART Sportu, Zoran Tošić je pojasnio zbog čega je letos počeo drugi mandat za komandama Parnog valjka, odbijajući ponude iz Rusije, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Možda (još) nije vreme za Ameriku.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Zoran TošićČikago Fajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara