Copy Verati – paste Tonali, Leo krade još jedan biser Italije

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 19:46

Pari Sen Žermen favorit za „novog Pirla“

Kao što je pre nekoliko godina Marko Verati zaludeo Italiju igrama u drugoligašu Peskari, tako je i u minulih godinu i kusur Sandro Tonali iz Serije B postao senzaciju italijanskog fudbala. A put bi mogao da mu bude sličan Veratijevom...

Italijanski mediji i francuski Lekip javljaju da je Pari Sen Žermen postao favorit za dovođenje Tonalija. Novi sportski driektor Leonardo je dugo pratio Tonalijeve igre u Breši sa kojom je mladi vezista izborio plasman u Seriju A. Hteo je još letos da ga dovede u Milan, ali je Brešin gazda Ćelino stopirao prodaju mladog plejmejkera. Tonali je kroz Seriju B dogurao i do A reprezentacije, zainteresovao sve velike italijanske klubove, ali je Leonardo rešio da ih preduhitri.

Izabrane vesti

Brazilac iz Pari Sen Žermena nudi 30.000.000 evra Breši za kupovinu Tonalija i to je otprilike ono čemu se Ćelino do sada i nadao.

Na sličan način je Leonardo doveo u Pariz i Veratija pre sedam godina. Posle eksplozije u Peskari, Verati je bio na pragu potpisa za Juventus, ali je onda Leo uleteo sa jačom ponudom i uzeo Juventusu pojačanje ispred nosa.

Verati nikada nije zaigrao u Seriji A, a sada je pitanje da li će i Tonali. Obojica su slični tipovi igrača, Tonalija često porede sa Andreom Pirlom. Što zbog stila igre i konstitucije, što zbog Pirlove prošlosti u Breši.

Pored Tonalija, Leonardo radi i na dovođenju Sergeja Milinkovića Savića kojeg je takođe želeo u Milanu prošlog leta. Brazilac je u skoro svakodnevnom kontaktu sa igračevim agentom Matejom Kežmanom i nada se da bi Klaudio Lotito mogao da pristane na obeštećenje od 70.000.000 evra.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara