Patrik Roberts proslavlja pogodak za prolaz Sanderlenda u finale plej-ofa (Reuters)
Patrik Roberts proslavlja pogodak za prolaz Sanderlenda u finale plej-ofa (Reuters)

Crne mačke idu na Vembli: Ostaje još jedan skok do Čempionšipa (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.22. | 23:19

Sanderlend golom u trećem minutu nadoknade protiv Šefild Venzdeja izborio finale plej-ofa

Veliki je klub Sanderlend da bi sezonu za sezonom kuburio u Ligi 1. U trećem rangu engleskog fudbala bivstvuje već četiri godine, ali konačno će imati priliku da se domogne Čempionšipa. Nakon trijumfa 1:0 priotiv Šefild Venzdeja na svom Stadionu svetlosti, Crnim mačkama je remi - 1:1 u revanšu polufinala plej-ofa bio dovoljan da zakažu veliko finale na Vembliju sa Vikombom protiv kojeg će imati status favorita.

Ponadale su se popularne Sove da će nakon samo jedne sezone u trećem rangu nastaviti put ka Čempionšipu u kojem su prethodno proveli devet uzastopnih godina. Nade je rasplamsao Li Gregori koji je 20-ak minuta pre kraja pogodio za vođstvo domaćina. Mirisalo je na produžetke na Hilsbrou, ali odbrana ekipe Darena Mura nije izdržala.

Izabrane vesti

Sudija je produžio meč za celih deset minuta, a posle tri minuta igre u nadoknadi radovali su se fudbaleri u crveno-belim dresovima. Preslikali su gol koji je rival postigao dvadesetak minuta ranije tako što je Džerk Klark poslao loptu na ivicu peterca, a Patrik Roberts je zakucao u mrežu.

Najbolji strelac ekipe Ros Stjuart, inače potpisnik 24 gola ove sezone bio je tih, a Sanderlend je u finale odveo čovek koji je tek drugi put zatresao mrežu u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Odluka o tome da li će Vikomb ili Sanderlend naredne sezone igrati u Čempionšipu pašće 21. maja na Vembliju u meču koji počinje od 15.00.



tagovi

SanderlendŠefild Venzdej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara