(© Konyaspor)
(© Konyaspor)

Crno-bela Konja: Posle Stanojevića na klupi je Omerović

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.01.24. | 13:17

Turski klub voli bivše crno-bele

Ima neka tajna veza između Partizana i Konje. Iako se ovi klubovi nikad nisu sreli, čak ni prijateljsku utakmicu da odigraju, bivši crno-beli su omiljeni u ovom turksom klubu, što potvrđuje informacija da je Fahrudin Omerović promovisan u novog šefa stručnog štaba zeleno-belih.

I to kao zamenu za Aleksandra Stanojevića, koji je vodio tim od januara do oktobra prošle godine, posle čega je rukovođenje povereno Hakanu Kelešu, samo u vidu privremenog rešenja. Kako je Keleš potrajao 12 utakmica, čelnici kluba su rešili da na klupu postave nekadašnjeg golmana Parnog valjka, koji je osam godina bio angažovan na Topčiderskom brdu.

Izabrane vesti

Kasnije se, po početku ratova u Jugoslaviji otisnuo u Tursku, gde je branio za Kodžaeli i Istanbulspor, gde je završio igračku karijeru, a onda počeo trenersku. Najpre kao saradnik Safeta Sušića i Ajkuta Kodžaman, da bi samostalno vodio Istanbulspor, Malatiju i Ankaru. Sad će i Konju, trenutno ugroženu, pošto se nalazi na 18. poziciji na tabeli u konkurenciji 20 timova i preti joj ispadanje.

Inače, od bivših partizanovaca, u Konji su igrali štoper Miloš Mihajlov i centralni vezista Marko Jevtović, dok su od Srba trag ostavili i golmani Duško Tomić i Damir Kahriman, te štoper Jagoš Vuković.


tagovi

KonjaFahrudin Omerović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara