Čuka remizirala sa Levskim, pogodio Đorđević

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.02.19. | 21:53

Brđani bez poraza okončali pripreme na Kipru

Fudbaleri Čukaričkog remizirali su sa bugarskim Levskim (1:1) u poslednjem prijateljskom meču na pripremama na Kipru. Zanimljivo, pre ove utakmice kombinovani tim Brđana je savladao litvansku Suduvu sa 2:0 (1:0) golovima Aleksića i Vidosavljevića, a zatim je usledila "generalka" s Bugarima.

Levski je poveo u ranoj fazi, u sedmom minutu posle loše reakcije odbrane Brđana Marijani je umakao čuvarima, te je lako savladao Nemanju Stevanovića sa deset metara - 0:1. Nedugo potom Bugari su mogli da dupliraju prednost, ali je posle ubacivanja po desnoj strani hitronogi Paulinjo za malo zakasnio.

Izabrane vesti

Tek tada su se Brđani opustili, a odmah su došle i šanse. Najpre preko desnog boka, u 18. minutu Ovusu je pokušao sa distance, ali je šutirao za malo preko gola. Koji minut kasnije ponovo pokušaj omalenog momka iz Gane, ovoga puta njegov daleko bolji šut je izblokiran, a lopta je završila za malo iznad levog roglja gola Levskog. Imao je potom Čukarički šansu i iz slobodnog udarca, ali je Luka Stojanović iskosa sa leve strane, sa oko 25 metara udaljenosti, pogodio živi zid. Marijani je zatim pokazao koliko je opasan, iako to nije bila izgledna pozicija, uspeo je da šutira sa 12 metara iz okreta, lopta je prohujala iznad prečke.

U 29. minutu Paulinjo je dodao do Marijanija, ali je Stevanović pravovremeno istrčao i u poslednjem trenutku uspeo da spreči gol odličnom intervencijom. Najava izjednačenja dogodila se u 31. minutu. Odlično je posle prodora po desnoj strani centrirao Miladin Stevanović, a Mudrinski je glavom iz neposredne blizine šutirao preko gola. U 33. minutu prelepa akcija Brđana. Docić je uočio „pukotinu“ u odbrani Levskog, prebacio je čitavu odbranu, sve je to sjajno ispratio mladi reprezentativac Đorđević, koji je izbegao ofsajd zamku, prevario i golmana, a potom rutinski pogodio praznu mrežu bugarskog tima - 1:1

Mogli su Bugari ponovo da dođu do vođstva, bila je to sjajna kontra, Marijani je poslao loptu po zemlji ka Božinovu, Stevanović je bio „kratak“, ali je bivši napadač Partizana prebacio prazan gol. U poluvremenu zbog udaraca koje su dobili, teren su napustili Bogosavac i Mudrinski, a Simo Krunić je u igru uveo Ignjatovića i Tedića.

U nastavku ritam je diktirao Čukarički, koji je bio daleko opasniji. Najpre je zapretio Ovusu u 51. minutu, šuturao je vrlo dobro sa 13 metara, ali je odlično odbranio golman Levskog. Nekoliko minuta potom, na polovini terena se dogodila povreda Darka Puškarića, koji je odmah morao van igre. Zamenio ga je još jedan omladinac Rubežić. Do kraja meča igralo se prilično dinamično na vrlo teškom i raskvašenom terenu, a pobedu Levskog sprečio je Stevanović, koji je odbranio šut Goranova, iz slobodnog udarca sa 20 metara.


ČUKARIČKI - LEVSKI 1:1 (1:1)
Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 150. Strelci: 0:1 - Marijani u 7, 1:1 - Đorđević u 33. minutu.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Šapić, Puškarić (od 57. Rubežić), Bogosavac (od 46. Ignjatović), Docić, Đorđević, Birmančević, Ovusu, Stojanović (od 69. Terzić), Mudrinski (od 46. Tedić).

LEVSKI: Mihajlov, Cvetković, Reiš, Jablonski, Goranov, Tijam, Rainov, Paulinjo, Marijani, Kabral, Božinov. Igrali su još: Najdenov, Belmonte, Vaščuk, Kostov, Ivanov.


Foto: FK Čukarički


tagovi

Levski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara