©MN Press
©MN Press

Čukarički motivisan da popravi utisak: Dokazaćemo da je TSC bio samo loš dan, iz pobede u evropsku premijeru

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.07.22. | 08:55

Defanzivac Brđana uveren da će se njegov tim pokazati u boljem svetlu posle poraza na premijeri

Ubedljiv poraz od TSC-a (1:4) za Čukarički je predstavljao bolan udarac na samom startu sezone, međutim i pravovremeno upozorenje na sve segmente koje će Brđani morati da ispreve ukoliko zaista žele da rezultatima isprate ambiciozne najave iz pripremnog perioda.

Suprotno slici koju je tim sa Banovog brda ostavio tokom pripremnog perioda, prvo kolo Mozzart Bet Superlige donelo je najubedljiviji poraz Čukaričkog od revanš susreta sa Hamarbijem odigranog pre godinu dana, međutim, uprkos brojnim i skupo plaćenim greškama izabranici Dušana Kerkeza pokazali su i pozitivne segmente, posebno do drugog gola gostiju koji je slomio domaćina na Banovom brdu te sa razlogom uz značajnu dozu optimizma dočekuju današnji susret drugog kola šampionata Srbije.

Izabrane vesti

"Rezultat nije bio kakav nismo planirali, ali nismo bili toliko lošiji protivnik kao što govori rezultat. Bili smo čak i bolji tokom većeg dela prvog poluvremena, ali smo primili gol iz prekida. Kada se sagleda sve nismo baš zaslužili da izgubimo na taj način, ipak prva je utakmica, ima da se igra još mnogo", rekao je Miladin Stevanović za Mozzart Sport.

Pouzdani desni bek naglasio je da je krivica kolektivna, kao i zasluge u dobrim momentima.

"Svi smo podbacili, ali se nadamo da je to bio samo loš dan. Verujem da će moje reči potvrditi i igre u utakmicama koje slede. Okrenuli smo se Novom Pazaru, u ekipi vlada dobra atmosfera i idemo na prvo gostovanje u sezoni sa ciljem da pobedimo. Dolazimo po tri boda".

Pazarci godinama unazad ne pamte pobedu nad Čukaričkim, međutim brojke nisu povod da se jedan od lidera aktuelne generacije Brđana opusti uoči današnjeg duela.

"Prethodne dve utakmice ih nismo pobedili, bilo je nerešeno i iz tog ugla nas čeka teška utakmica. Potrebno je da igramo oprezno i najbolje što znamo. Kvalitetniji smo rival, ali da bismo to materijalizovali neophodno je da pristupimo utakmici onako kako nismo protiv TSC-a".

Olakšavajuća okolnost za Čukarički je činjenica da je domaćin kažnjen zatvaranjem tribina.

"Gostovanje Novom Pazaru je možda i najteže kada su navijači na tribinama. Iz tog razloga biće značajan minus za rivala zatvorene kapije, ali nema dileme da će i pored toga utakmica biti veoma teška".

Za Brđane će duel drugog kola Mozzart Bet Superlige imati dodatni značaj jer će predstavljati i uvertiru u susret sa Rasing Unionom iz Luksemburga u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

"Ne razmišljamo o evropskoj utakmici, ali bi nam bez dileme pobeda veoma značila. Idealno bi bilo da iz trijumfa uđemo u evropsku premijeru", istakao je Stevanović.

VUJADINOVIĆ DONEO ISKUSTVO, IVANOVIĆ I ADŽIĆ PROBOJNOST PO BOKOVIMA

Čukarički je uspeo da ove sezone zadrži okosnicu kada je u pitanju igrački kadar, međutim novi strateg i niz pojačanja iz perspektive desnog beka razlog su zbog kojeg ekipi treba dati vremena da dostigne maksimum i pokaže se u najboljem svetlu.

"Ima stvari na kojima ćemo raditi i na kojima radimo. Još se upoznajemo, trener je nov, takođe i pojedini igrači. Radimo na svim segmentima, u igri nismo imali problema, ali su se prekidi pokazali kao boljka u prvom kolu. Kada su pojačanja u pitanju, poznajemo se od ranije uglavnom. Ivanović, Vujadinović, Tomović i Adžić su pravo pojačanje. Sa Vujadinovićem smo dobili dragoceno iskustvo u defanzivi, a sa Adžom i Đoletom probojnost po bokovima. Nadam se da će se svi pokazati u punom sjaju u narednim utakmicama", istakao je defanzivac Brđana.

MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO

Petak

20.00: (4,20) Novi Pazar (3,45) Čukarički (1,90)

20.00: (12,0) Radnički Niš (5,50) Partizan (1,27)

20.00: (2,25) Spartak (3,30) Radnik Surdulica (3,25)

Subota

20.00: (1,05) Crvena zvezda (18,0) Kolubara (40,0)

20.00: (5,70) Mladost GAT (3,70) Vojvodina (1,65)

20.00: (1,42) TSC (4,50) Javor (8,00)

Nedelja

17.30: (2,75) Radnički 1923 (3,20) Mladost Lučani (2,65)

20.00: (2,45) Napredak (3,20) Voždovac (3,00)




tagovi

Miladin StevanovićČukaričkiFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara