Čupanje za kosu - da li je to dovoljno za crveni? A šta ćemo sa glumom Murilja? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.09.18. | 22:41

Trenutak koji je izazvao brojne reakcije fudbalske javnosti širom planete

Isključenje Kristijan Ronalda izazvalo je pravu eksploziju komentara i emocija među ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu. Nemački arbitar je bačen na stub srama od strane onih koji podržavaju sjajnog Portugalaca, a reagovali su i svi svetski mediji.

Izabrane vesti

Na prvobitnom snimku sa same utakmice se nije najbolje video ključni trenutak, ali se na drušgvenim mrežama pojavio snimak direktnog okršaja dvojice igrača.

Činjenica je da je Ronaldo blago odgurnuo kolumbijskog štopera, ali i da ga je potom Portugalac povukao za kosu što bi mogao da predstavlja ključni razlog isključenja. Ali tu je i faktor Muriljove "glume" koji je prvobitno pokušao da iscenira znatno jači udarac, što je izazvalo Ronaldovu reakciju.
"Prvo ga je ošamario, a potom povukao za kosu", rekao je sudijski ekspert sa Radio Marke i nekadašnji sudija Anduhar Oliver uz komentar da su to dovoljni faktori za isključenje.

Utisci u svetskim medijima su potpuno različiti, pa tako SB Nation tvrdi da nikakvog razloga za isključenje nije bilo i potencira se na tome da bi Brih morao da zaradi suspenziju iz elitnog takmičenja.

gallery

"Kritijano Ronaldo je isključen na debiju u Ligi šampiona za Juventus, a to znači da 23. oktobra neće biti u prilici da se vrati na Old Traford", aludira Skaj Sport na činjenicu da se za direktan crveni karton dobija suspenzija od najmanje dve utakmice.

Italijanski mediji insistiraju na tome da je odluka Feliksa Briha bila preoštra, jer Ronaldo nije bio nasilan.

Zanimljivo, najznačajniji portugalski mediji nisu imali svoj stav, već su se više bavili reakcijama stranih medija, dok se Rekord domogao fotografija ispred tunela na Mestalji, gde Portugalac takođe nije mogao da zaustavi suze.

Svetska javnost će sada nestrpljivo čekati reakciju UEFA i odluku o suspenziji. Nema sumnje da će biti procenjena i rad Feliksa Briha, koji je već bio na stubu srama zbog suđenja na utakmici Mundijala u Rusiji između Srbije i Švajcarske.

 


tagovi

Kristijano RonaldoFeliks Brih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara