©Star Sport
©Star Sport

Ćurčić čestitao i Joksimoviću na uspehu - Kragujevčana

Vreme čitanja: 5min | sub. 18.05.24. | 19:59

Dugo je tamo radio, ima u svemu ovome i njegovih zasluga-istakao trener Javora nakon pobede (2:1) nad niškim Radničkim

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Odmah nakon pobede nad niškim Radničkim (2:1), trener Javora Radovan Ćurčić čestitao je svom kolegi Dejanu Joksimoviću, poraženom u današnjem susretu pretposlednjeg kola plej-auta Mozzart Bet Superlige, na svemu što je uradio sa Radničkim iz – Kragujevca.

Izabrane vesti

Na prvi pogled zbunjujuće, ali zapravo vrlo kolegijalno. U danima velikog slavlja na Čika Dači, nije nekadašnji selektor Srbije zaboravio minuli rad aktuelnog stratega Nišlija.

"Presrećni smo posle jednog ovakvog rezulata. Pobedili smo ekipu koja je veoma kvalitetna i u poslednje vreme igra veoma dobro. Čestitao bih kolegi Joksimoviću na ovome što je uradio za kratko vreme sa Nišlijama, ali bih iskoristio i priliku da mu čestitam na uspehu Radničkog iz Kragujevca. Bez obzira na to što on sada nije tamo, ovo što oni rade jednim delom sigurno je posledica i njegovog rada koji je tamo dugo trajao. Ovo je od srca, rekao bih isto i da nismo danas pobedili", kazao je Ćurčić, pre nego se detaljnije osvrnuo na veliki preokret svog tima, koji je za osam minuta iz rezultatskog minusa stigao do plusa.

"Radnički je bio dominantniji, mi smo igrali onako kako smo mogli. Reagovali smo dobro na promene poseda, i pozitivne i negativne, imali sreće u nekim trenucima. Obično ova ekipa nije uspevala da se podigne po primljenom golu, ali evo danas, u poslednjoj utakmici na strani u ligi, reagovali smo dobro nakon zaostatka. Više iz neke želje, nego iz kvalitetne igre, došli smo do tri boda."

Znalo se odavno da će utakmica poslednjeg kola Javor-Železničar biti izuzetno važna, ali porazom Voždovca od IMT-a, za Ivanjičane više nije presudna. Oni u džepu imaju najmanje baraž, a prema Ćurčićevom mišljenju u njemu će gotovo izvesno i učestvovati:

"Da smo danas izgubili, morali bismo da pobedimo Pančevce, a to je ogroman stres. Već nekoliko kola igrači igraju pod velikim pritiskom i ne pružaju partije kakve očekujemo od njih. Ovo je sada olakšavajuća okolnost, mnogo bolje ćemo odigrati tu utakmicu. U kakvoj smo situaciji bili u 70. minutu, sada je sjajno. Možemo mirno da se pripremimo za meč, mislim da su nam male šanse da se izvučemo od baraža, ali ovo je sada dobra situacija za pripremu tog baraža, možda čak da neke igrače odmorimo i sačuvamo. Ne znam, razmisliću, nije mi sada detaljna tabela u glavi", zaključio je Radovan Ćurčić.

Na drugoj strani, Radnički je „od gotovog napravio veresiju“. Nisu Nišlije iskoristile dve meč lopte na domaćem terenu, osvojile su samo bod u poslednja tri kola i nisu prebrinule brige pred gostovanje Novom Pazaru u poslednjem kolu. Ako IMT izgubi u Subotici, ili Javor ne pobedi Želju iz Pančeva, Radnički je spasen čak i ako izgubi, u suprotnom, trebaće mu jedan bod...

"Od prvog minuta bilo je primetno i kod jedne i kod druge ekipe da se igra sa određenom dozom grča zbog važnosti utakmice. Javor se bolje snašao i rezultat je posledica toga. Baš na ovaj način smo i pripremali utakmicu, da će Javor da nam prepusti posed i sve što smo radili u prirpemi odnosilo se da imamo dobru reakciju na izgubljenu loptu, dobru igru iza lopte i da pazimo na njihov ofanzivni prekid. Baš iz takve situacije primili smo drugi gol. Žao mi je što nismo uspeli danas da rešimo status, ostala je još jedna utakmica, nama je i dalje teoretski dovoljan bod, možda nam nije potreban ni taj jedan, ali mi ćemo sve uraditi da spremimo utakmicu u Novom Pazaru tako da sami odlučimo o svojoj sudbini."

Joksimović je govorio o grču, ali zar ti okovi ne bi trebalo da su skinuti nakon postignutog gola? Između dva primljena pogotka Nišlija jedva da se efektivno igrao jedan minut...

"Dobro pitanje. Neverovatan je način na koji smo primili prvi gol. Iz naše lopte, iz našeg poseda, nenamešteni, nepostavljeni... Izbacili smo loptu direktno do njihovog igrača koji je sam primio na centru i maltene iz dva pasa su nam došli do gola. Bez adekvatnih reakcija u tim situacijama, iako je još pre toga trebalo da se sačeka, da se nameste pozicije da bi lopta ušla u igru. Imali smo puno pogrešnih odluka i u završnoj trećini terena, i u organizaciji napada, iz niske i srednje zone i to je nešto što ovaj tim prati duži vremenski period. Verovatno da nije tako, shodno individualnom kvalitetu, ne bismo ni bili u ovoj situaciji. Kao da se ekipa u onoj seriji od sedam mečeva bez poraza emotivno ispraznila."

Možda nije fer od Joksimovića očekivati da pojedinačno etiketira igrače, jer nije ih izdvajao ni kada je ekipi išlo kako treba, ali ponašanje pojedinaca zaista je skandalozno i u konfrontaciji i sa veličinom kluba kakav je Radnički i sa situacijom na tabeli u kojoj se nalazi. Konkretno, Edmund Ado ispitivao je granice strpljenja navijača svojom drsko neodgovornom igrom na jednoj od najodgovornijih pozicija u timu!

"Očigledno da ne shvataju ozbiljnost, čim se to u kontinuitetu dešava, nije ovo prvi put. Ja nikad ne tražim alibi ni u kome, ni u čemu. Imamo puno problema što se tiče igračkog kadra, vezano baš za te pozicije i kada se primete takve stvari očito je jedino rešenje da se promeni taj igrač. Ako je jedan, a ima ih više. Mi u rosteru nemamo dovoljno igrača na tim pozicijama, stvarno se mučimo. Sad, da li su igrači svesni, pa na neki način zlupotrebljavaju situaciju, možda ima i toga, ali ne želim da verujem da je tako. Možda je to način na koji on ili nekolicina njih funkcioniše. U jednom trenutku sam stavio levog beka Andreju Stojanovića na tu poziciju zadnjeg veznog, jer drugog igrača na klupi nemam, baš da bismo stabilizovali taj deo tima", istakao je za Mozzart Sport Dejan Joksimović.


tagovi

Radovan ĆurčićDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara