Ivan Ćurković i Miloš Vazura (© FK Partizan)
Ivan Ćurković i Miloš Vazura (© FK Partizan)

Ćurković veruje Partizanovoj „jedinici“: Neće Popović primiti gol, sigurno

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 14:58

Legendarni golman poziva publiku na revanš sa Spartom

Odbranio je Aleksandar Popović dva šuta u Pragu, Nemanja Stevanović nije ni imao posla protiv kragujevačkog Radničkog, što podiže optimizam među Partizanovim navijačima da će Humska izdržati i u još jednom obračunu Spartom, kome god da trener Aleksandar Stanojević promoviše u prvog čuvara mreže tokom revanša šesnaestine finala Lige konferencije.

Utisak je da je mestu među stativama bliži Popović, pogotovo ako se zna da je predahnuo za vikend i da je branio poslednjih 11 evropskih utakmica Parnog valjka, izuzimajući ovosezonsku premijeru sa DAC-om, posledicu činjenice da je tada u klubu bio Vladimir Stojković. U momka iz Užica zagledan je Ivan Ćurković, nekadašnji Partizanov No1, uveren da će i u četvrtak veče (18.45, RTS 1, TV Arena Premijum 1) biti na visini zadatka.

Izabrane vesti

Naši mladi golmani su sjajni, ne mogu da tražim greške, oni ih i ne prave, to je veoma važno za samopouzdanje i očigledno je da se dobro pripremaju. Obojica su izuzetni. Popović kao po običaju neće primiti gol, imam poverenje u njega i u tim, tako da verujem da ćemo dobro i uspešno završiti ovaj ciklus kvalifikacija“, precizirao je Ćurković, sada u ulozi počasnog predsednika kluba.

Nekad, deo njegove slavne generacije. One koja se baš preko Sparte iz Praga u proleće 1966. domogla finala Kupa evropskih šampiona.

Nikad ne bi trebalo potceniti protivnika. Čini mi se da je to bio slučaj sa Spartom 1966, imala je prednost 4:1, to joj je davalo samopouzdanje, malo i preterano, došla je u Beograd sigurna da će proći. Naša priprema nije bila specijalna, nego nas je jednostavno krenulo. Jedan od naših legendi Mustafa Hasanagić je dao tri gola, a čak je i tamo dao prvi gol“, vraća Ćurković film na furiozan revanš i rezultat za pamćenje (5:0). „Moramo da budemo ozbiljni, priđemo utakmici valjano. Imam poverenja u fudbalere, a najviše u Stanojevića koji će ih pripremiti. Trebalo da da znamo da se još nismo kvalifikovali, hoćemo da pobedimo Spartu i ovde, da bi doživljaj bio kompletan“.

Ćurković se nada ambijentu za pamćenje, pozitivnom impulsu sa tribina.

Navijači su ponekad presudan faktor. Videli smo poslednji put, došli su u velikom broju protiv Radničkog iz Kragujevca, nadam se da će i ovoga puta biti stadion krcat. Mislim da će biti spektakl, dobra utakmica i da ćemo se kvalifikovati“, dodao je Ćurković, tokom druženja sa čelnicima Partizana u Humskoj, a tom prilikom je od generalnog direktora Miloša Vazure dobio dres.


tagovi

Ivan ĆurkovićFK PartizanSparta Prag

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara