Čuveni Italijan sudi Zvezdi, Slovak deli pravdu u Humskoj

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.08.18. | 11:48

UEFA odradila sudije za evropske mečeve večitih rivala

Fudbalere Crvene zvezde i Partizana u okviru UEFA kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope u utorak i četvrtak očekuju  možda i najvažniji mečevi sezone.

Crveno-beli pred praznom Marakanom dočekuju austrijski Salcburg, dok će ekipa Zorana Mirkovića na svom terenu ugostiti renomirani turski Bešiktaš na poslednjem stepeniku pred grupnu fazu drugog po jačini evro takmičenja.

Izabrane vesti

Poznate su i sudije za duele srpskih klubova.Zvezdi će pravdu deliti Italijan Daniele Orsato, a pomagaće mu zemljaci Lorenco Manjaneli, Alesandro Kostanco i Mateo Paseri.

Orsato je godinama FIFA sudija. Redovno je delio pravdu i na mečevima Lige šampiona u prethodne tri godine.

Što se tiče Partizana, u Humskoj će u pištaljku duvati Slovak Ivan Kružilak.

On se na FIFA listi arbitara nalazi od 2011. godine i u minulih sedam godina “staža” nije imao “dodirnih tačaka” sa srpskim klubovima.

Uglavnom su to bili mečevi u kvalifikacijama ili grupnim fazama Lige Evrope ili Lige šampiona, najviše 2015. i 2016. godine, ali ne i u samoj završnici pomenutih takmičenja.

Kružilak je bio angažovan i u reprezentativnim terminima, kako na Evropskim prvenstvima mlađih selekcija, tako i u kvalifikacijama seniora...

Nije Kružilak, razume se, jedini Slovak koji će deliti pravdu na meču Partizana i Bešiktaša, pošto će mu pomagati sunarodnici Tomaš Somolani i Branislav Hancko, a i četvrti arbitar je takođe iz iste zemlje – Filip Glova.

Delegat meča u četvrtak je Norvežanin Dag Stejnar Vestlund, a specijalni posmatrač Šveđanin Bo Karlson.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara