Da ih Grobari pitaju - zar nije moglo ovako cele sezone? Partizan se igrao za Spartakom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.05.18. | 20:53

Crno-beli se od navijača u Humskoj oprostili ubedljivom igrom i sigurnom pobedom (2:0), naredne srede za njih će navijati i Subotičani...

Ma šta ko pričao, Partizan je bez titule ostao zbog nedozvoljeno velikog broja omaški na domaćem terenu. Čak osam kikseva imali su crno-beli pred svojim navijačima, kojima posle završne utakmice prvenstva, a na njoj je bez po muke savladan Spartak Zdrepčeva krv, ostaje da se pitaju zašto njihovi miljenici nisu ovako igrali u većem delu sezone i šta ih je to sputavalo da uzimaju meru timovima skromnijeg kvaliteta, poput Subotičana - 2:0.

Na oproštaju od stadiona u Humskoj, na kome je i ovog četvrtka bilo oko 2.000 ljudi, Miroslav Đukić je ponudio recept za koj su Grobari verovali da će delovati od početka sezone. Gol u uvodu meča, još jedan sredinom prvog dela, čvrsta defanziva i posledično tome aplauzi igračima, kao ohrabrenje da u finalu Kupa Srbije koliko-toliko mogu da spasu sezonu.

Izabrane vesti

Kad se ne petlja, kad se igra unapred, do noge, pametno i smisleno onda ima šta da se vidi. Iako to nije bila bogzna kakva partija Parnog valjka, ispostavila se dovoljno kvalitetnom da prizemlji Plave golubove i natera ih da, zasad, ostanu bez plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. I da naredne srede u Surdulici drže palčeve ekipi koja je večeras demonstrirala razliku u klasi, kakvu nije u prethodnom međusobnom obračunu.

Dozu ozbiljnosti već na početku utakmice bez takmičarskog značaja Partizanu je ubrizgao Danilo Pantić, za ovu priliku izmešten na poziciju levog krila, odakle je minijaturom prevario kompletnu odbranu gostiju i lepim udarcem u dalji ugao naterao publiku da aplauzom nagradi njegov četvrti prvenstveni gol. I da se nada da će uprava otkupiti ugovor od Čelsija, jer za prilike kakve vladaju u Superligi - značiće on crno-belima.

Baš kao i Đorđe Ivanović, u finišu sezone sve češće u ulozi pokretača akcija i pakera. Što je demonstrirao u 28. minutu omogućivši Leandreu Tavambi da samo podmetne stopalo i postigne, verovatno, oproštajni gol na Topčiderskom brdu.

Ujedno i da "zaključa" utakmicu u kojoj je trener Spartaka Vladimir Gaćinović van protokola ostavio ne samo napadača Nemanju Nikolića (potencijalno pojačanje Partizana), nego i drugog strelca tima, Mileta Savkovića, pa Golubovi nisu bili ni izbliza opasni kao na nekim prethodnim mečevima, kad su, činilo se, leteli terenom. O tome kako su delovali u Beogradu svedoči podatak da nijednom nisu zapretili povratniku među stative, Vladimiru Stojkoviću. A strahovali da Ivan Lučić ne "popije" pet komada, jer je rasklimana odbrana bila zrela za ubedljiviji poraz.

Nije ga pretrpela, jer su se ispromašivali Đerlek, Ivanović i Jovanović, ali su Partizanovi ofanzivci ostavili nadu Grobarima da su deo municije sačuvali za susret koji, za razliku od ovog, ima daleko veći značaj.

I za Partizan i za Spartak.

PARTIZAN - SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 2:0 (2:0)
/Pantić 3, Tavamba 28/

Stadion Partizana
Gledalaca: 2.000
Sudija: Dragan Čolović (Raška)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Antonov - Đerlek (od 71. Janković), Jevtović, Zdjelar, Pantić - Tavamba (od 59. Jovanović), Ivanović (od 80. Kosović). Trener: Miroslav Đukić.

SPARTAK (4-2-3-1): I. Lučić - Vukčević (od 67. Milošević), Ćalasan, Kerkez, Stojković – Šimura, Tekijaški - M. Lučić (od 46. Torbica), Glavčić, Dunđerski - Đuričin. Trener: Vladimir Gaćinović.

Foto: MN Press


tagovi

Superliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara