Da li je Barsa dobro izabrala? Dovodi petog štopera Valensije i za to ima dva razloga

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 12:37

Izgleda ništa od Baneta Ivanovića

Preko noći menjaju se stvari u Barseloni. Ili bar u javnim objavama. Sinoć ste mogli da čitate kako su Branislav Ivanović iz Zenita i Martin Škrtel iz Fenerbahčea najrealnije opcije za povredama unakaženu poslednju liniju prvaka Španije, međutim, prema poslednjim informacijama, Srbin i Slovak su potisnuti u drugi plan, jer je u prvi iskočio – Džejson Muriljo.

U pitanju je defanzivac Valensije, ne u drugom, već u trećem planu kod trenera Marselinja i sve ukazuje na to da bi tokom zime mogao da bude prodat ili pozajmljen. Pravo niotkuda se javila Barselona sa željom da angažuje Kolumbijca, za koga lokalni mediji navode da je dobio prednost u odnosu na Ivanovića i Škrtela po dva osnova. Prvi je što poznaje prilike u Primeri, za razliku od prve dvojice, što znači da mu neće biti potrebno vreme za prilagođavanje, jer ioako je Ernesteu Valverdeu potreban samo dok se od povreda na oporave Samuel Umtiti i Tomas Vermalen. Drugi se tiče činjenice da Muriljo poseduje i špansko državljanstvo i ne bi zauzimao mesto stranca, pošto su tri dozvoljene pozicije pokrili Brazilci Artur i Malkom, odnosno Čileanac Arturo Vidal. Ako bi angažovala Ivanovića, Blaugrana bi morala da se odrekne jednog od ekskomunitaraca, što joj i ne ide u prilog. A Škrtel, iako je Slovačka deo Evropske unije, nije razmatran kao glavna opcija.

Izabrane vesti

Španci navode u obrazloženju Ivanovićevog statusa navode da Zenit traži 3.000.000 evra za obeštećenje, a Bane posle početnih šest meseci siguran ugovor na još godinu dana. Barsa, izgleda, nije voljna da uđe u takav angažman, pa se okrenula Murilju, iako je nekadašnji član Kadiza, Las Palmasa, Granade i Intera odigrao samo tri utakmice ove sezone, a da je čak peti štoper na Mestalji, jer pre njega igraju Garaj, Gabrijel Paulista, Dijakabi i Ruben Veco, iako je ovaj poslednji desni bek.

FOTO: Reuters   


tagovi

Branislav IvanovićDžejson Muriljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara