Da li je Bilbao konačno našao kapitalca? Stiže bek iz PSŽ!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 19:45

Ugovor na četiri godine

Godinama unazad Atletik Bilbao kuburi sa pojačanjima i ne uspeva da obezbedi potpis kapitalca koji bi ulio neku novu nadu i slavi klub iz srca Baskije vratio u neka slavnija vremena. To bi ovog leta moglo da se promeni. Prvi čovek Atletika Hoze Urutija direktno je uključen u pregovore oko dolaska velikog pojačanja na poziciji levog beka. Radi se o Juriju Berčičeu, koga posle samo godinu dana boravka u Parizu čeka povratak u rodnu grudu, ali u drugi kraj Baskije.

Uprkos tome što nije imao godinu za pamćenje, Berčiče je i dalje na ceni i Pari Sen Žermen za njega traži 20.000.000 evra. To je za tri miliona više od onoga što je PSŽ iskeširao Real Sosijedadu pre samo godinu dana. Ali, Berčiče tada nije bio šampion Francuske, niti je imao iskustvo koje je iza njega sada. Međutim, vrhuška Atletika izgleda neće štedeti novac kako bi pokretljivog beka dovela u Bilbao i pritom ostala verna klupskoj istoriji i politici angažovanja isključivo lokalnih igrača. 

Izabrane vesti

Kako prenose brojni francuski mediji, upravo zato je Ur​utija i uključen direktno u razgovore i posao bi mogao da bude završen vrlo brzo. Mada Bilbao pokušava da umanji finansijske zahteve PSŽ, izgleda da će obeštećenje ostati isto, što bi francuskom šampionu značilo u borbi s vremenom radi ispunjavanja odredbi finansijskog fer-pleja zbog duga od gotovo 60.000.000 evra. Berčičeova, kao i prodaja Gonsala Guedeša u Valensiju zatvorio bi začarani krug. 

Za Berčičea je Bilbao spremio četvorogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra po sezoni. Klub bi trebalo da dobije tako konačno dobio validnu konkurenciju i zamenu za iskusnog Mikela Balenzijagu, koga je vreme polako počelo da kosi. Doduše, nije ni Berčiče tako mlad, ima 28 godina, ali bi za Bilbao mogao da bude ozbiljno pojačanje koje se svojim ofanzivnim pristupom igri i dobrim pregledom uklapa u koncepciju novog trenera Eduarda Beriza.

Foto: Action Images


tagovi

Juri BerčičeLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara