Da li je Evropa spremna za novi Benfikin dragulj? Odigrao sedam mečeva i već ga vezuju na 120.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 13:19

Lisabonski Orlovi ih štancaju kao na traci

Fudbalsko ludilo koje zahvata Evropu zbog pojave portugalskog čuda od deteta Žoaoa Feliksa još nije ni dostiglo vrhunac, a na Lužu već planiraju da u nebesa lansiraju novi dragulj.

Dok se Mančester junajted i Pari Sen Žermen pominju kao moguće destinacije za momka o kojem bruji Stari kontinent i za koga kažu da je potencijal kakav u Portugaliji nije viđen još od Kristijana Ronalda, Benfika uveliko priprema teren da se od narednog leta glasno govori o klincu kome su prišili nadimak "Portugalski Kante".

Izabrane vesti

Reč je o Florentinu Luisu, koji će tek 19. avgusta napuniti 20 godina. Luis je poslednjih godina bio redovan i ponajbolji igrač drugog tima Benfike, a u seniorski pogon prebačen je početkom februara. Debi je imao u onom razaranju Nasionala sa 10:0 u domaćem prvenstvu, kada je odigrao poslednjih 28 minuta. Dosad je skupio ukupno sedam utakmica, a već četiri puta odigrao je svih 90 minuta! Pošto je zadovoljio ukuse u stručnom štabu, klub je momentalno odlučio da sa Luisom odmah produži ugovor i uveća mu otkupnu klauzulu kako bi se osigurao od potencijalne ofanzive najbogatijih evropskih klubova.

Portugalska A Bola piše da je Luisu ugovor ugovoren do juna 2024. godine, a da će otkupna klauzula umesto dosadašnjih 60.000.000 biti 120.000.000 evra! Takođe će Luis dobiti i uvećanje plate srazmerno ostalim primanjima u timu. Ozvaničenje ovog dogovora trebalo bi da se dogodi u narednim sedmicama.

Florentino Luis se najbolje snalazi na poziciji defanzivnog veziste, a zbog svoje visine (183 centimetara) solidan je u skok igri, pritom i vrlo agilan. Stručnjaci kažu da po stilu najviše podseća na Ngola Kantea, po kome je i dobio nadimak i da bi mogao da bude sledeća velika stvar na toj poziciji. Dosad su se on i Žoao Feliks odlično snalazili na terenu i pokrivali jedan drugog. 

Podsetimo, Benfika je nedavno pokrenula inicijativu da se zaustavi prerani odliv najtalentovanije dece po niskoj ceni i navodno je plan da ih klub odsad prodaje samo po ceni izlazne klauzule. Zato se ovih dana i bavi uvećavanjem istih kod praktično svih igrača koji nešto vrede i imaju perspektivu. Navodno je cilj da se Benfika narednih godina oslanja najviše na decu iz svog pogona, ali videćemo koliko je to zaista realno...

Foto: Reuters


tagovi

Florentino LuisLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara