Aleksandar Pešić
Aleksandar Pešić

Da li je nepozivanje najboljeg strelca šampionata Srbije degradacija domaće lige?

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 14:47

Jedno od zanimljivijih pitanja na konferenciji za novinare selektora Krstajića

Davno su prošla vremena kad su fudbaleri iz domaćeg šampionata mogli da u klubove unesu obeštećenja od 15.000.000 ili 20.000.000 evra. Česta posrtanja na evro-sceni, sve do ove sezone, značajno su urušile ugled srpskog fudbala u Evropi. A da li mi i sami doprinosimo tome?

Bilo je to jedno od zanimljivijih pitanja za selektora Mladena Krstajića na konferenciji za novinare na kojoj je saopštio spisak od 27 igrača koje će voditi na pripreme u Austriju. Na njemu nije bilo imena Aleksandra Pešića, koji je protekle sezone blistao u dresu Crvene zvezde i u Superligi Srbije postigao 25 golova što mu je donelo titulu najboljeg strelca prvenstva.

Izabrane vesti

Dakle, da li je nepozivanje Pešića degradacija domaće Superlige?
Naravno da nije degradacija domaće lige“, kategorički će selektor, koji podseća da su odlične sezone - u ipak jačim ligama - imala i trojica napadača sa spiska: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović.

MOZZART KVOTE
Srbija prolazi grupu - kvota 2.15

Prva dvojica su pritom bila od izuzetnog značaja u kvalifikacijama za Mundijal, dok je Jović zablistao u Nemačkoj, a odavno je projektovan u jednog od igrača koji će imati ogroman uticaj na igru Orlova u narednoj deceniji.
Pešić je na spisku od 35 igrača kao četvrti među špicevima. Luka Jović se dokazuje u Bundesligi i verovatno je naš najboljii mladi špic. Mitrović je po mnogima najbolji igrač u Čempionšipu, Prijović prvi strelac grčke lige“, ističe Krstajić.

Za kraj, dodaje.
Drago mi je što imam 7.000.000 saradnika i što možemo da diskutujemo“.

Uvek je tako. Ne samo u Srbiji. Koliko ljudi - toliko i selektora. Jedan bira. I da ne zaboravimo. Superliga ipak ima svoje predstavnika na Krstajićevom spisku: Vladimira Stojkovića, Milana Rodića i Nemanju Radonjića.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija SrbijeMladen KrstajićAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara