Foto: https://www.whufc.com/
Foto: https://www.whufc.com/

Da li je vreme da Fabijanski sedne na klupu? Vest Hem otkupio Areolu za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 19:29

Francuski golman potpisao petogodišnji ugovor sa Čekićarima

Vest Hem je završio i drugo pojačanje ovog leta. I baš kao prvo, stiže iz Lige 1. S tim da je za razliku od Najefa Agera navijačima Čekićara mnogo poznatije lice. U pitanju je, pogađate – Alfons Areola. Vest Hem je iskoristio opciju da golmana koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Londonu otkupi od Pari Sen Žermena.

Francuski čuvar mreže zvanično je novi fudbaler londonskog kluba, a Čekićare će to zadovoljstvo koštati 10.000.000 evra, tvrdi Atletik. Imao je Vest Hem navodno opciju da prolongira pozajmicu, ali se odlučio da ga već ovog leta prisvoji, na šta je verovatno pomalo uticalo i interesovanje Fulama i do nedavno Njukasla za 29-godišnjeg golmana.

Izabrane vesti

Areola je prošle sezone uglavnom branio u kup utakmicama, samo jednom branio je u Premijer ligi, ali je uprkos statusu rezerviste uspeo da sačuva mrežu na osam od šesnaest utakmica, a posebno je briljirao u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Sevilje u Londonu.

Fabijanski je s druge strane branio na 38 utakmica, od čega 37 u Premijer ligi, ali je i pored toga mrežu sačuvao samo jednom više od Areole – devet puta. Uveliko gazi 38. godinu života i britanski mediji smatraju da bi Areola naredne sezone njegovo mesto među stativama u prvenstvu mogao da ugrozi. O tome koliko veruju u njega govori i petogodišnji ugovor koji je potpisao sa Vest Hemom.

Areola je karijeru počeo u omladinskoj školi Pari Sen Žermena, ali je iskustvo uglavnom sakupljao na pozajmicama. Slali su ga Sveci na kaljenje u Lans, Viljareal, čak i Real Madrid, da bi prethodne dve sezone proveo na Ostrvu. Poslednju u Vest Hemu, tamo gde je došao da bi i ostao, kako su napisali na zvaničnom Tviter nalogu Čekićara.



tagovi

Vest HemAlfons AreolaLetnji prelazni rok 2022Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara