Da li Zaha vredi 78.000.000 evra? Izgleda da ima ko to da plati! Poketino nudi Sisoka i lovu, Everton bi da se reši Bolasija

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 10:38

Krilni napadač odbio da postane najplaćeniji fudbaler Kristal Palasa

Da su cene otišle u nebo postalo je jasno onog trenutka kad je Pari Sen Žermen „otključao“ Nejmara za 222.000.000 evra, ali da će ovoliko da poblesave klubovi malo je ko očekivao. Uz svo uvažavanje Kristal Palasa, njegove istorije, trenerskih kvaliteta Roja Hodžsona, pomalo neverovatno deluje jutrošnja informacija sa Ostrva da klub iz Londona ceni Vilfrida Zahu na – sedite pre nego što ovo pričitate – 78.000.000 evra!?

Možda i vredi, a što je najzanimljivije, možda se neko i upeca. Štaviše, engleska štampa uverava da su dva kluba ozbiljno zagrilza za krilnog napadača i da imaju platežnu moć da ga priušte. S tim, da i Everton i Totenhem ne bi dali samo keš za reprezentativca Obale Slonovače, već bi na Selhurst park poslali jednog igrača.

Izabrane vesti

Everton je procenio da mu Janik Bolasi nije baš potreban u novoj sezoni, ali je pitanje da li Kristal Palas želi da ponovo angažuje Francuza (igrao do 2012. do 2016). Karamele cene da Bolasi vredi oko 20.000.000 evra, a ostatak bi pokrili novčano. Njihova nevolja nije samo premišljanje Palasa, već i napad Totenhema, pošto je Maurisio Poketino označio Zahu metom do kraja prelaznog roka. Spreman je, mimo običaja kluba, da duboko zavuče ruku u džep. Pevci razmišljaju da gradskom rivalu prepuste Musu Sisoka, koji nema odgovarajuću minutažu, a da razliku pokriju kešom i tako dobiju igrača kog žele.

I Zahi se više sviđa ideja da pojača Totenhem. Zato je odbio 125.000 funti sedmične plate u Kristal Palasu kojom bi postao ubedljivo najplaćeniji u timu. Želi da ide po svaku cenu, a pod uslovom da baš on postane prvo pojačanje Mamuza za novu sezonu sigurno će nadmašiti dosadašnji klupski rekord kad je reč o kupovinama, postavljen prošlog leta angažovanjem štopera Dajvisona Sančeza iz Ajaksa za 40.000.000 evra.

Posle ovih informacija i rasta cene Vilfrida Zahe jasno je da Borusija ioz Dortmunda, koja ga je takođe htela, nema šta da traži u trci sa dva premijerligaša.

FOTO: Action images


tagovi

Vilfred ZahaTotenhemEvertonLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara