Patrik van Anholt (©AFP)
Patrik van Anholt (©AFP)

Dalje nećeš moći: PSV stao na put holandskoj kup senzaciji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 22:08

I plasirao se u finale

Fudbalska bajka Spakenburga se završila. Holandski trećeligaš slovio je za senzaciju u tamošnjem Kupu, na putu do polufinala je između ostalog izbacio Groningen i Utreht, ali mu se na korak od velikog finala i borbe za trofej isprečio PSV i jasno poručio - dalje nećeš moći!

Velikan iz Ajndhovena opravdao je u prvom meču polufinala ulogu favorita (2:1) i plasirao se u finale u kojem će trofej braniti protiv Ajaksa ili Fajenorda.

Izabrane vesti

Spakenburg je završio svoje putovanje, ali daleko od toga da se obrukao. Štaviše, tek treći amaterski tim što se našao u polufinalu Kupa otkako je u Holandiji uveden profesionalni fudbal časno se oprostio i sve do samog finiša bio u prilici da zakuva utakmicu i eventualno je odvede u produžetke. Nije ga uplašilo ni to što je naspram sebe imao jedan od najvećih klubova u zemlji, pa ni to što je u jednom trenutku imao dva gola zaostatka protiv istog. Ipak, platio je danak manjku iskustva u ovakvim duelima...

PSV je do vođstva stigao u samom finišu prvog dela nakon što se Erik Gutijerez najbolje snažao u gužvi pred golom domaćina, a prednost duplirao svega 49 sekundi po povratku na teren, posle kombinacije Patrika van Anholta i Ćavija Simonsa po levom boku koju je levi bek završio snažnim, ali preciznim udarcem.

Najlepši trenutak, međutim, viđen je pred istek sat vremena igre kada je defanzivac domaće ekipe natrčao na ničiju loptu i vanserijskim udarcem sa tridesetak metara prepolovio zaostatak. Dao je taj pogodak krila Spankeburgu, nije mu nedostajalo ni podrške sa tribina, ali snage, pa ni kvaliteta, da se u potpunosti vrati u meč, nije imao.

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Utorak

Spakenburg - PSV 1:2 (0:1)

/Grin 59 - Gutijerez 43, Van Anholt 46/

Sreda

20.00: (2,30) Fajenord (3,60) Ajaks (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

PSV AjndhovenSpakenburgKup Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara