Slavko Damjanović (©Starsport)
Slavko Damjanović (©Starsport)

Damjanović osvojio titulu u Indiji, pa ga sada zove bivši trener Sanderlenda i Lidsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 09:27

Bivšem štoperu Novog Pazara je poslednjeg dana maja istekao ugovor sa ATK Mohun Baganom, ali bi mogao da ostane na potkontinentu

Nekadašnji fudbaler subotičkog Spartaka, OFK Bačke, TSC iz Bačke Topole i Novog Pazara, Slavko Damjanović, po svoj prilici će posle uspešne polusezone u Indiji ostati u azijskom fudbalu i naredne godine. Uprkos tome što mu je pre nekoliko dana istekao ugovor sa ATK Mohun Baganom, sa kojim je osvojio titulu.

Nije se 30-godišnji defanzivac rođen u Nikšiću dogovorio sa upravom kluba iz Kolkate, ali je veoma cenjen u Indiji, što pokazuju i vesti koje nam stižu iz najmnogoljudnije zemlje na svetu. Kako javljaju tamošnji mediji, Damjanoviću je ugovor ponudio vicešampion Bengaluru.

Izabrane vesti

Treneru Bengalurua Sajmonu Grejsonu, nekadašnjem strategu Blekpula, Lidsa, Hadersfila, Preston Nort Enda, Sanderlenda i Flitvuda, Damjanović je zapao za oko tokom finalne utakmice sredinom marta. Odigrao je na visokom nivou svih 120 minuta, bio jedan od najboljih pojedinaca na meču, a ATK je na kraju došao do trofeja pošto je bolje izvodio jedanaesterce od Bengalurua.

U tom klubu bi mogao Nikšićanin da se mimoiđe sa još jednim fudbalerom koji je godinama igrao u srpskom šampionatu, rođenim Australijancem Aleksandrom Jovanovićem. Ovom 33-godišnjem štoperu je takođe istekao ugovor ovog maja, pa bi Damjanović praktično bio angažovan kao njegova zamena.

Ovaj 189 centimetara visoki fudbaler je u Kolkatu došao u januaru, pošto je prethodno prvi deo sezone proveo u Novom Pazaru. Za ATK je odigrao 13 mečeva i postigao jedan gol. Prethodno je Damjanović u Indiji igrao i za Čenajin, u sezoni 2021/2022. Damjanović je pre titule sa ATK osvojio i prvenstvo Crne Gore sa Budućnosti iz Podgorice (2020. godine), nacionalni kup te zemlje sa Sutjeskom (2017) i Kup Južne Afrike sa Bidvest Vitsom (2018).

Nova sezona prvenstva Indije počeće sredinom septembra i igraće se do kraja marta 2024. godine.



tagovi

Slavko DamjanovićATK Mohun BeganBengaluruIndija 1Letnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara