Dan D za Ronalda, moraće i on malo da proguta ponos! Koliko vredi reč Florentina Pereza?

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.07.18. | 09:29

Alegri već počeo da ga trenira...

Italijanski mediji javljaju da će danas biti ključni dan za transfer Kristijana Ronalda iz Real Madrida u Juventus. Već sedam dana traje transfer saga koja je uzdrmala fudbalsku Evropu i vreme je da se nešto prelomi.

Ronaldov menadžer Žorž Mendeš će danas biti na sastanku u Madridu gde će dostaviti konačnu ponudu Juventusa vrednu 100.000.000 evra. I saznati ono najavžanije – da li je to prava cena Kristijana Ronalda?

Izabrane vesti

U januaru su Mendeš i Ronalda sa Realom sklopili džentlmenski dogovor po kojem igrač može da ode za 100.000.000 evra. Ako nije u pitanju klub iz Premijer ligi, PSŽ ili Barselona. Za njih važi klauzula od milijardu evra. Mendeš je rešio da iskoristi taj sporazum, ponudio Ronalda Juventusu, oni nisu časili časa kada su videli kakva im se šansa ukazala i tako je priča krenula...

Ali Florentino Perez je taj koji na kraju seče. Mendeš je Florentinova desna truka i generalni menadžer klub Hose Anhel Sančez pre nekoliko dana rekao da džentlmenski sporazum važi. Međutim, pronela se glasina da Perez sada okleva i da želi da izvuče više novca za Ronalda. Prema njegovom tumačenju, klauzula je istekla 15. juna i sada Real određuje cenu koja bi po Florentinovim sadašnjim razmišljanjima iznosila između 120.000.000 i 150.000.000 evra.

Zato je Mendeš doputovao u Madrid da sredi stvari i ubedi Pereza da održi reč datu prošlog januara. A Mendeš će se potruditi da njegov klijent smekša stav, izađe u javnost, održi oproštajnu konferenciju za medije i kaže da je želeo da pređe u Juve. To bi trebalo da kupi vreme Perezu kod navijača i da rastrećenije uđe u potragu za naslednikom.

U međuvremenu, Kristijano Ronaldo se čuo sa budućim trenerom Maksom Alegrijem. Italijanski mediji otkrivaju da je Alegri već zvao telefonom Ronalda, objasnio mu koliko je njegov dolazak bitan i kolika je privilegija što će raditi zajedno. Portugalac je oduševljen laskanjem novog trenera i ubeđen da je napravio pravi izbor kada se odlučio da definitivno raskrsti sa Realom i pređe u Juve.

Žorž Mendeš je trenutno ključni čovek u smirivanju strasti koji pazi da sve ide polako i bez većih iskakanja. Uveren je da će smekšati Ronalda i Pereza i do kraja nedelje uspeti da zaključi transfer u Juve.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara