Dan odluke: Krstajić precrtava devet imena! Najviše drhte štoperi i krila

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 10:34

Ko će predstavaljti alternativu za tandem Milivojević-Matić

Došao je dan odluke, Srbija grozničavo čeka izbor selektora Orlova Mladena Krstajića! Posle dve sedmice neizvesnosti i skrivanja aduta za Mundijal u Rusiju, mladi stručnjak na klupi naše reprezentacije mora da otkrije sopstveni izbor.

Preliminrani spisak od 35 igrača davno je poslat u sedište FIFA, a danas u 14 časova Mladen Krstajić će precrtati devet igrača i saopštiti naciji imena 26 fudbalera koji će u ponedeljak u Staroj Pazovi početi pripreme za mečeve protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Izabrane vesti

Pored četvorice golmana prvi filter Mladena Krstajića proći će još 22 momaka. Dakle, tokom priprema u Austriji pored jednog čuvara mreže (verovatno Aleksandra Jovanovića) otpašće još dvojica...

Gledajući preliminarni spisak Mladena Krstajića jasno je da uoči današnjeg skraćivanja najviše drhte štoperi. Da li zbog povrede Matije Nastasića ili nečeg drugog tek Krstajić je pozvao osmoricu centralnih defanzivaca.

KVOTA DA SRBIJA IDE U OSMINU FINALA - 2,15

Nekadašnji kapiten Branislav Ivanović je siguran, baš kao i Duško Tošić koji ima odličnu sezonu u Bešiktašu. Uz pretpostavku da je Nastasić zdrav za mesto Rusiji ne mora da brine i Zlatni Orlić Miloš Veljković. On je ove sezone bio standardan u Bremenu... „Preživljavanju“ se nada i Nikola Milenković. Posebno što je i kao nekadašnji kapiten Branislav Ivanović - polivalentan. Videli smo ove sezone u Firenci da popularni Bleki može da odgovori zadacima i na poziciji desnog beka.

Daleko od aviona za Rusiju su Uroš Spajić, Jagoš Vuković i jedan od predvodnika šampionske generacije Crvene zvezde Vujadin Savić. Lomiće se i na mestu levog beka gde će selektor odlučivati između Rodića i Obradovića.

Tandem iz Premijer lige Matić-Milivojević biće jedan od naših najjačih aduta u Rusiji. Pitanje je ko će biti alternative na pozicijama centralnog i zadnjeg veznog. Na pol poziciji je Marko Grujić, ozbiljan reprezentativan staž iza sebe ima i Nemanja Gudelj... Videćemo koliko Krstajić ima poverenja u Nemanju Maksimovića i Sašu Lukića... Jedan od najboljih igrača Partizan Danilo Pantić je zalog za dane buduće.

Velika gužva je i na krilnim i pozicijama ofanzivnih veznih. Biće na slatkim mukama kormilar Orlova kako bi pronašao dobitnu kombinaciju. Kreativni trozubac u najozbiljnijoj varijanti treba da čine Tadić, Ljajić i Sergej Milinković - Savić. Ozbiljna kvalitet, posebno ako im se dodaju u kvalifikacijama odlični Filip Kostić i Mijat Gaćinović. Ta mesta kompletiraju Andrija Živković i Nemanja Radonjić. Mnogi tvrde da je rođeni Nišlija siguran putnika za Mundijal, ali strelac pet ovosezonski golova za crveno-bele moraće da se izbori sa opakom konkurencijom.

Ispoštovao je Krstajić ovogodišnje delo Aleksandra Pešića. Međutim, najbolji Strelac Superlige teško će do Rusije. Neprikosnoveni su Mitrović i Prijović, dok Luka Jović iza sebe ima odličnu sezonu u Bundesligi.

(Foto Star Sport)


tagovi

Mladen KrstajićRusija2018Nikola MilenkovićNemanja RadonjićAndrija ŽivkovićSergej Milinković SavićMatija NastasićBranislav IvanovićLuka JovićMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara