Pjer-Emil Hojbjerg (@Reuters)
Pjer-Emil Hojbjerg (@Reuters)

Dancima rezervisti poboljšali utisak, ali se i ispromašivali, a Darami povredio

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 22:28

Komšije sa Farskih Ostrva rutinski savladane - 2:0

Posle 0:0 sa Švajcarskom u Kopenhagenu, Danci su u prijateljskom meču u Brondbiju savladali Farska Ostrva sa 2:0. Nije komšijski rival baš adekvatan za ono što će Dance čekati na Evropskom prvenstvu protiv Srbije, Engleske i Slovenije, ali želeo je selektor Kasper Hjulmand da protiv slabijeg rivala pruži šansu igračima koji trenutno nisu u njegovom prvom planu da se nametnu za možda veću minutažu kada dođe vreme za turnir u Nemačkoj.

Pisali su danski novinari posle remija sa Švajcarcima da je njihovoj reprezentaciji to bila najjača startna postava u ovom trenutku i nacrt tima koji će izneti teret očekivanja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Samo trojica od tih 11 igrača večeras su od prvog minuta igrali protiv Farskih Ostrva - Kristensen, Vestegard i Hojbjerg, koji se već u 8. minutu upisao u strelce. Iskoristio je grešku u dodavanju zadnje linije Farana, koja je se našla u problemu zbog visokog pritiska rivala.

Izabrane vesti

Iako su rano poveli i stvorili sebi mogućnost da možda i ubedljivo slave, domaćini su dugo čekali na drugi pogodak. Nije da nisu imali šanse da dupliraju prednost pre 54. minuta, kada je rezervista Darami veštim potezom gotovo na gol-liniji spustio loptu u mrežu posle centaršuta Eriksena - koji je takođe zaigrao od početka drugog dela utakmice - ali nisu bili dovoljno koncentrisani u završnici.

Na odmor su Danci otišli sa posedom lopte 62 odsto, 11 šuteva od kojih pet u okvir gola, dok je protivnik imao tri pokušaja, nijedan dovoljan da primora na intervenciju iskusnog Frederika Ronoua. Ni drugo poluvreme nije donelo efikasniju igru danskog tima. Broj šuteva zaokružili su na 20, ali samo osam lopti išlo je u okvir gola. Probao je Hjulmand da prodrma ekipu dodatnim promenama, ubacivši O'Rilija i Isaksena pola sata pre kraja, a potom Poulsena u 70. zbog povrede Daramija, te Hojlunda petnaestak minuta pre kraja umesto Dolberga.

Pobedom u kombinovanom sastavu naši rivali su donekle popravili utisak kod svojih navijača koji su ih u Kopenhagenu sa terena ispratili zvižducima, ali daleko od toga da su zaslužili veličanje. Poslednje provere pred put u Nemačku imaće protiv Švedske (baš kao i Srbija) i Norveške.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Danska - Farska Ostrva 2:0 (1:0)

/Hojberg 8, Darami 54/


tagovi

reprezentacija DanskePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara