Dani Alves ponuđen Barseloni!

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 15:15

Zašto li su se uopšte i rastajali?

Jutros napustio Pari Sen Žermen, danas razmišlja o povratku u Barselonu!

Katalonski radio RAC1 pod vinjetom „Ekskluzivno“ javlja da su uspostavljeni kontakti brazilskog veterana i Barselonine uprave i da će se u narednim danima znati da li će se saradnja koja je prekinuta 2016. godine ponovo obnoviti!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 23. jun

Gotovo niotkuda pojavila se mogućnost da Alves ponovo zaduži opremu Barselone i vrati se na mesto uspeha! Iako niko nije znao njegov sledeći korak u karijeri, pravo iz Katalonije stiže informacija da u upravi Barselone ozbiljno razmišljaju o tome da s Alvesom obnove „zavete“. Podsetimo, danima kruži priča da je Nelson Semedo zatražio transfer u Atletiko, iako se sada uveliko šuška o dolasku Elseida Hisaja na stadion Vanda Metropolitano u poslu vrednom 20.000.000 evra, plus bonusi. Čak i da Semedo ostane, Barselona u prvom timu ima samo Portugalca kao standardnog desnog beka. Tu je i Musa Vage, ali se na njega i dalje ne računa ozbiljno. Serđi Roberto je nekoliko puta javno isticao kako bi više voleo da se preseli u srce veznog reda, iako je sa Semedom delio mesto na desnom boku, a nema dileme da bi Alvesov povratak čak i u 36. godini predstavljalo ozbiljno pojačanje za Barsu.

Istina, Alves se duže vreme bori sa povredama. U maju prošle godine pokidao je prednje ukrštene ligamente, a onda je u martu imao operativni zahvat na kolenu, ali je i pored toga uspeo da skupi čak 32 utakmice za PSŽ. Jutros je objavio rastanak sa Svecima posle dve sezone i pet trofeja, a mogao bi da se vrati na mesto gde je uzeo šest titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, tri evropska Superkupa, isto toliko Interkontinentalnih šampionata, uz još četiri Superkupa Španije i isti broj pehara u Kupu kralja. Dakle, čak 23 trofeja za osam godina u Barseloni!

Alves je u Barsu stigao 2008. godine u transferu vrednom 35.500.000 evra, a otišao je 1. jula 2016. u Juventus kao slobodan igrač. Tada se dosta pričalo o Alvesovom nezadovoljstvu u klubu. Alves je bio ljut na klupsku upravu jer nije htela da mu produži ugovor, pa je iskoristio klauzulu po kojoj je otišao kao slobodan igrač. Kasnije je sve obrazloženo kao da Brazilcu treba novi izazov u karijeri, radi očuvanja mira u kući... Alves je kasnije imao tri plodonosne godine u Juventusu i PSŽ, gde je uporno potvrđivao da je i dalje jedan od najboljih desnih bekova na svetu.

Posle svega, opet, ostaje pitanje - zašto li su se uopšte rastajali?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara