Danilo Pantić treći put na pozajmici u Partizanu – realno je

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.19. | 08:00

Čeka se reakcija iz Londona

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

U projekciji Partizanovog tima za takmičarsku 2019/2020 jedno mesto predvđeno je i za – Danila Pantića.

Izabrane vesti

Priča se ovih dana najviše o novajliji Umaru Sadiku, privode se kraju poslovi na angažmanu još dva stranca, možda u međuvremenu, kao bonus, stigne još koji fudbaler iz Superlige, međutim, operativci crno-belih usmerili su pogled i ka Londonu. Odatle čekaju mig Čelsija, a kako sad stvari stoje, postoje velike šanse da im Plavci omoguće da ofanzivni vezni dodatnih 12 meseci provede u Humskoj 1. I to ponovo kroz pozajmicu, što bi značilo da Pantić ide na petu uzastopnu pozajmicu otkako je pod ugovorom sa klubom iz Londona, treću uzastopnu u sredini u kojoj je ponikao.

Još nema zvaničnih informacija, međutim, dosta detalja ukazuje da će Čelsi biti široke ruke i dozvoliti doskorašnjem mladom reprezentativcu, trenutno na odmoru, da ostane na Topčiderskom brdu. Prvi je želja samog igrača i ljudi iz njegovog okruženja da ništa ne menjaju, da posle sezona pod komandom Miroslava Đukića i Zorana Mirkovića, pokuša da doprinese dobrim igrama i timu Sava Miloševića. Drugi je, naravno, ideja samog Partizana, precizinje članova stručnog štaba, da na raspolaganju ima fudbalera iz “klase 1996”, posebno što je Pantić izradio sjajan odnos sa aktuelnim trenerom još u vreme njegovog direktovanja u FSS.

Ostaje samo poslednja prepreka, u vidu dozvole Engleza, mada, kako se može čuti, na Stamford bridžu su raspoloženi da 23-godišnjeg vezistu proslede Partizanu. Prethodnih dana u Čelsiju su bili opsednuti pregovorima sa Frenkom Lampardom i nekim bitnijim transferima, poput otkupa Matea Kovačića od Reala, pa se ne očekuje da “slučaj Pantić” baš brzo dođe na dnevni red. No, kad se to desi, velike su šanse, makar takve nagoveštaje imaju čelnici Partizana, da će Danilu biti omogućeno da nastavi da igra za crno-bele. O nekom trajnijem angažmanu, otkupu ugovora, nije se ni govorilo, jer je cena od 3.000.000 evra van domašaja osvajača srpskog kupa. S druge strane, dovoljno je kvalitetan igrač da bi Parni valjak olako propustio šansu da ga ima. Otuda su kontakti sa Čelsijem učestali.

Eventualnim ostankom Danila Pantića, stručni štab Partizana ima bi bar dve opcije u igri. Jednog ofanzivnog veznog i još jedno krilo. Što je najinteresantnije, njegov status neće poremetiti planove na dovođenju inostranih novajlija na sličnim pozicijama. Jednostavno, sezona je duga, a u Humskoj 1 se, kako svojevremeno u TV sportu, vode parolom “potreban nam je svaki čovek”.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara