""
""

Danilo Pantić uzeo Partizanovu desetku

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.17. | 17:32

A nekad su je nosili Bobek, Vukotić, Dragan Ćirić, Zvonimir Vukić...

Danilo Pantić napustio je Partizan pre nekoliko godina, a način na koji je to uradio izazvao je dosta ljutnje kod navijača crno-belih. A nedavno se vratio na jednogodišnju pozajmicu kao igrač Čelsija. I tu nije kraj svojevrsnim iznenađenjima. Mladi, 20-godišnji vezista, poneo je Partizanov dres sa brojem 10 na prijateljskoj utakmici sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Izabrane vesti

Fudbaleri koji nose ovaj broj obično su planirani da budu nosioci i kreatori igre, jednostavno rečeno, trebalo bi da budu najbolji. I to je za Pantića i bio plan u njegovom prvom mandatu u Partizanu neslavno okončanom. Utisak je da je, ako je već ponovo angažovan fudbaler koji je na neslavan način otišao iz kluba u leto 2015. godine, malo prerano da ponese ovaj broj koji bi ipak trebalo i dalje nešto da znači u svakom ozbiljnom fudbalskom klubu. A Partizan bi to trebalo da bude.

Trener crno-belih Miroslav Đukić na meču protiv Mladosti je Pantića promovisao i u startere, što znači da od njega očekuje da ponese ozbiljan teret na svoj leđima. A da li ovaj to može, rano je naravno govoriti i predviđati. Jasno je da će morati da radi naporno kako bi uspeo.

Podsećanja radi, dres sa brojem 10 u Partizanu nosili su samo najveće klupske legende, ali je to nepisano pravilo počelo da se menja pre nekih 10-ak godina.

Naime, kada pričamo o legendarnim desetkama Partizana, u tu galeriju asova stali su Stjepan Bobek, Milan Galić, Momčilo Vukotić, Milko Đurovski, Dragan Ćirić, Zvonimir Vukić, Almami Moreira.

I svaki od njih je na svoj način zaista zadužio klub iz Humske i ispisao stranice njegove istorije u najlepšem smislu. I ne samo Partizana, već i ovdašnjeg fudbala.

A onda je počelo srozavanje dresa sa brojem 10. Prvi problematičan slučaj bio je Bugarin Asen Nikolov koji je u Humsku došao u leto 2006. godine kada je na klupi crno-belih sedeo Miodrag Ješić.

Potom je 2013. godine tadašnji sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković procenio da je Brazilac Eliomar Silva sposoban da izdrži težinu kultnog broja na poleđini dresa. Da li je potrebno napomenuti da ni Brazilac, a ni Bugarin nisu ostavili praktično nikakav trag u Partizanu?

Treći slikovit primer u vezi sa brojem 10 i Partizanom je Ismael Beko Fofana. Iako nema dileme da je ovaj fudbaler zadobio simpatije navijača crno-belih i to veoma brzo, bilo je nelogično da odmah po dolasku u Humsku u leto 2013. iz jermenskog Širaka, obuče dres sa brojem 10. Ni on nije podneo težinu ovog broja.

U svakom slučaju, pred Pantićem je mnogo posla i moraće da pokaže da je za prethodne dve godine nešto naučio... Jer, crno-beli dres sa brojem 10 mora da se zasluži, bez obzira na navedene primere čudnih odluka kluba u protekloj deceniji.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

SuperligaFK PartizanDanilo Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara