Danska i Australija pata karte, Francuzi trljaju ruke

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.06.18. | 15:51

Dešanovom timu bi u poslednjem kolu i remi mogao da bude dovoljan za prvo mesto u grupi

Pata karte u Samari, Danska - Australija 1:1. Ruke trljaju samo Francuzi. Jer ukoliko učenici Didijea Dešana savladaju Peru, u poslednjem kolu protiv Danske biće im dovoljan bod da overe prvo mesto u Grupi C. 

Imali su Eriksen i društvo sve u svojim rukama. Vodili, kontrolisali meč, ali onda su iznenada povukli ručnu. Sokerosi su to iskoristili. Ubedili sebe da mogu mnogo više nego do tada i ne samo da uspeli da dođu do boda, već imaju realnu šansu i da prođu dalje. U poslednjem kolu trebaće im trijumf nad Peruom od dva razlike, odnosno bilo kakva pobeda Francuza.

Izabrane vesti

Danska je ovog popodneva u Samari primila prvi gol u 2018. godini - Šmajhel je matiran posle 571 minuta - ali gol vredan gubitka dva zlatna boda koja bi garantovala prolaz u osminu finala. Konačni utisak - moraće Hareide mnogo toga da popravi kako bi izbegao poraz od Francuske, a s konstatacijom da bi Danci mogli da budu jedno od prijatnih iznenađenja šampionata možda smo i preterali. Takav je barem utisak posle prve dve runde.  

Danci su mnogo bolje otvorili utakmicu. Prvi minuti nametnuli su utisak da je četa Age Hareidea tehnički mnogo superiornija, da može da čuva loptu i kruži oko gola Meta Rajan kao maca oko slaninice. Pa još kada je Kristijan Eriksen pogodio za 1:0 u 7. minutu činilo se da Sokersi neće imati šta da traže na ovom megdanu, no međutim... 


DANSKA - AUSTRALIJA 1:1 (1:1)
/Eriksen 7 - Jedinak 38. penal/

Stadion: Kosmos Arena u Samari.
Gledalaca: 41.500.
Sudija: Antonio Lahoz (Španija).

Danska(4-3-3): Šmajhel - Larsen, Kristensen, Kjer, Dalsgard - Šene, Dilejni, Eriksen - Sisto, N. Jorgensen (od 68. Kornelijus), Poulsen (od 59. Brajtvajt).

Australija (4-4-2): Rajan - Behič, Miligan, Sejnsberi, Risdon - Muj, Rogić (od 82. Irvajn), Jedinak, Kruze (od 68. Arzani) - Nabu (od 75. Jurić), Leki.


Taj gol Eriksena bio je zaista sjajan. Zapravo čitava akcija, sve sa divnom asistencijom Nikolaja Jorgensena koji je odložio loptu u letu za vezistu Totenhema, a ovaj je tako dobro "poklopio" da se zakoprcala u mreži. Danci su posle tog pogotka još petnaestak minuta kontrolisali meč, a onda kao da su Australijanci počeli da se opuštaju. U pozitivnom smislu, naravno. Uvideli su da i te kako mogu da se nose sa rivalom, spustili loptu na zemlju, počekli lepo da kombinuju, da koriste brzinu Lekija, snagu Toma Rogića, strašnu energiju Arona Muja

U takvoj konstalaciji snaga Danci ne da više nisu bili dominantni, već su u većem delu ostatka utakmice bili u potčinjenom položaju. 

Australija je do izjednačenja došla sa bele tačke. Brojite li, koji je po redu? Veliku glupost napravio je Jusuf Poulsen. Sudija Lahoz u prvi mah nije video da je mladi napadač igrao rukom u svom šesnaestercu, ali onda je dobio preporuku iz kontrolne sobe da pogleda snimak. Prekid, malo neizvesnosti i dileme nije bilo - ruka. Penal. Drugi penal koji je golgeter RB Lajpciga skrivio u Rusiji?!

Mile Jedinak ušao je u istoriju svetskog kupa. Osim što je postao drugi najefikasniji Australijanac na Mundijalima sa tri gola (iza Tima Kejhila sa pet), vezista Aston Vile prvi je uspeo da postigne tri gola sa bele tačke. Niko nikada od 1930. godine nije pogodio više puta iz jedanaesterca. 

Čak ni taj gol u smiraj prvog dela nije probudio Dance. A ni Hareideu nije pošlo za rukom da ih razbudi tokom pauze. Previše pasivno, sporo, bez završnog pasa... Australijanci su više i bolje pretili. Pogotovo preko Arzanija koji je ušao u 68. minutu. Na drugoj strani najagilniji bio je Pione Sisto, ali prave, šanse iz kategorije idealnih, nije bilo. 

GRUPA C, 2. KOLO

Danska - Australija 1:1 (1:1)
/Eriksen 7 - Jedinak 38pen/

Francuska - Peru


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara