David De Hea (©Reuters)
David De Hea (©Reuters)

De Hea dogovorio novi ugovor - za manje para, ali duži

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 03:00

Španac ostaje na Old Trafordu

I pored nekih velikih kikseva koje je imao ove sezone, a koji su koštali Mančester Junajted bodova, David De Hea nastaviće da čuva gol kluba sa Old Traforda i po završetku tekuće sezone. Doduše, možda ne više kao prvi izbor Erika ten Haga, ali engleski Telegraf piše da su se Španac i čelnici Junajteda dogovorili oko nastavka saradnje.

Imao je slavni klub u važenjem ugovoru, koji ističe predstojećeg leta, opciju da zadrži De Heu još jednu sezonu, međutim, po novom dogovoru 32-godišnji Madriđanin ostaće tu gde je, ali na duži period od 12 meseci, a za manje novca.

Izabrane vesti

Iskusni čuvar mreže je trenutno najplaćeniji golman na svetu sa nedeljnom zaradom nešto većom od 430.000 evra. Taj iznos biće značajno umanjen, ali nije navedeno koliko tačno.

Uprkos greškama koje je pravio u poslednje vreme, Španac je golman sa najviše utakmica bez primljenog gola u Premijer ligi ove sezone - 15. Iza njega su Liverpulov Alison Beker, Njukaslov Nik Poup i Arsenalov Aron Ramsdejl, svi sa po dva meča manje od De Hee. Iskusnom čuvaru mreže da dobije duži ugovor u prilog je išla i vernost klubu, pošto je već 12 godina na Old Trafordu. Stigao je leta 2011. iz Atletiko Madrida za 25.000.000 evra, kao zamena za Edvina van der Sara.

Trenutni konkurenti španskom golmanu su Džek Batland koji je zimus doveden na pozajmicu iz Kristal Palasa, ali odlazi po završetku sezone, i Tom Hiton, dok se sa pozajmice Notingem Forestu vraća Din Henderson, međuti, on je povređen i odsustvovaće nekoliko meseci. Telegraf navodi da će Junajted tokom leta potražiti čuvara mreže koji bi mogao da preuzme De Heinu ulogu, a među kandidatima su od ranije Portov Diogo Kosta i Brentfordov David Raja.

Ipak, engleski list ističe da će prioritet Crvenih đavola tokom prelaznog roka biti špic i centralni vezista.

Od dolaska u Englesku David De Hea je osvojili titulu Premijer lige 2013. godine, FA kup 2016, dva Liga kupa i tri superkupa, a na međunarodnoj sceni je čuvao gol Mančester Junajteda u pohodu na trofej Lige Evrope u sezoni 2016/2017, dok su četiri godine kasnije stigli do finala tog takmičenja, ali ih je savladao Viljareal.

Dužina novog ugovora, a verovatno i finansijski detalji, očekuje se da budu saopšteni narednih dana kada sve bude i zvanično potpisano.


tagovi

David De HeaMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara