Renato Sančez (Reuters)
Renato Sančez (Reuters)

De Ketelare, Zijeh i Sančes staju u 45.000.000 - Milan ponovo u trci za Renata

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 03:52

Lil pristao da proda Portugalca za 10.000.000, Maldiniju i Masari ostaje da ubede Žorža Mendeša

Krajem juna, Milanov prelazni rok poprimao je oblike džinovske frustracije. Kasnili su novi ugovori za Paola Maldinija i Frederika Masaru koji u takvim okolnostima nisu mogli da vode bilo kakve pregovore oko dovođenja novih igrača. Sven Botman je iskliznuo iz ruku Rosonerima, prethodno je krađa Renata Sančesa od strane Pari Sen Žermena već bila viđena. Da ne pominjemo kakvo je razočaranje prosečan navijač Milana doživeo posle informacija da će novi gazda Geri Kardinale obezbediti sveg 45 do 50 miliona evra za dovođenje igrača.

Mirisalo je fijasko, a onda je julsko sunce osvanulo u Via Aldo Rozi. Prvog dana tekućeg meseca Maldini i Masara su dobili nove ugovore i krenuli da se bave onime čime najbolje znaju - transfer alhemijom. Sa poprilično limitiranim budžetom uspeli su da naprave tim koji je osvojio Skudeto, a kako im je pretvaranje kamenja u zlato uža specijalnost, uspeli su da vrate Milan u igru za Renata Sančesa. Intenzivnim pregovorima poslednjih dana ubedili su Lil da prihvati da im proda Portugalca godinu dana pre isteka ugovora za samo 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Zapravo, sportski sektor Rosonera iskoristio je činjenicu da je Pari Sen Žermen trenutno okupiran prodajama fudbalera, a da mu je ofanziva fokusirana na dovođenje Interovog Milna Škrinjara. Međutim, rukovanje sa Lilom je samo prvi korak na zahtevnom putu ubeđivanja Žorža Mendeša da svog igrača spakuje u avion za aerodrom Malpensa.

Milanovi duo M&M dakle simultano pokušava da pogodi u centar tri mete. Apsolutni prioritet je Šarl De Ketelare za kojeg sprema ponudu od 30.000.000 evra za koju veruje da će biti dovoljna. Optimizam raste i po pitanju pozajmice Hakima Zijeha za koju se veruje da bi mogla da košta Rosonere oko 5.000.000. Dakle, teoretski, De Ketelare, Zijeh i Sančes staju u sumu koja je namenjena kupovini fudbalera dok će Milan očigledno tražiti neko jeftiniji rešenje za štopersku poziciju.

Kod Đanluke Di Marcija spominje se ime Džafeta Tangange koji godinama unazad ne uspeva da se nametne u Totenhemu. Od planova da se na štopera (Svena Botmana) potroši tridesetak miliona, strategija je promenjena. Najveća ulaganja idu u smeru plejmejkera koji godinama unazad nedostaje slavnom klubu sa San Sira, dok se veruje da će Fikajo Tomori, Pjer Kalulu, Simon Kjer nakon oporavka od povrede i još jedna niskobudžetna akvizicija na poziciji štopera biti dovoljni da Milanova odbrana bude najbolja u Seriji A kao što je to bio slučaj prošle sezone.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022ac milanRenato SančesMilanLil

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara