De Liht priznaje: Ronaldo je predator

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 23:43

Ne smeš da ga ispustiš iz vida ni na sekund

Bolela je glava Maksa Alegrija, stručni štab i doktorski tim Juventusa zbog zdravstvenog stanja Kristijana Ronalda, ali Portugalac je ispunio obećanje i vratio se na teren tačno na vreme za utakmicu s Ajaksom.

Uprkos tome što preko dve sedmice nije bio u takmičarskom ritmu, Ronaldo je osluškivao svoje telo i tačno je znao kako i kada da bude aktivan i Juventusu donese gol prednosti u smiraj prvog dela. Taman kada ste stekli utisak da ga uopšte nije bilo u uvodnih 45 minuta, Ronaldo je iskoristio samo momenat nepažnje Ajaksove odbrane i Kanselovu strašnu loptu pretvorio u gol. Jedan od onih koji su slabije reagovali u toj situaciji bio je i Matijs de Liht
“Ronaldo je neverovatno kvalitetan igrač, ima izvrsne fudbalske kvalitete, pravi je predator u šesnaestercu“, priznaje De Liht, kome nije bilo lako da se nosi s jednim od najboljih fudbalera u istoriji. 
“Kada vidi šansu, samo jednu malu rupu u odbrani, on to koristi. I neverovatno je brz. Protrčao je kod gola pored dvojice igrača bez problema“.

Izabrane vesti

Ajaks je festival radosti, Juventus je surovi profesionalizam – odluka pada u Torinu (VIDEO)

Priznaje De Liht da je Ajaks uradio veliki posao večeras.
“Kada igrate protiv Juventusa jednostavno ne smete da im date loptu. To je njihov domen. Držali smo loptu u svom posedu, imali dobre pokušaje, tražili pukotinu u njihovoj odbrani. Igrali smo dobro, prava takmičarska utakmica“.

Neresov gol, priznaje, dao je veliki udar samopouzdanja za ceo tim, a mladi kapiten žali što nije ušla bar još jedna lopta...
“Gledajte, imamo tim s ogromnim potencijalom. U ovako važnoj utakmici Lige šampiona bili smo vrlo dobri. Dali smo mnogo toga na terenu, nismo u četvrtfinalu tek tako“.

Pohvalio je navijače, njihov pristup utakmici i atmosferu koju su napravili, ali je podsetio da je pred ekipom mnogo posla u revanšu.
“Juventus je odličan kod kuće, svi znamo koliko je teško dobiti tamo“.

Foto: Reuters


tagovi

Matijs de LihtKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara