©Reuters
©Reuters

De Zerbi zvanično na klupi Brajtona

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 23:26

Italijanski strateg zauzeo mesto upražnjeno odlaskom Grejama Potera

Želja Brajtona da na trenersku klupu posle rastanka sa Grejamom Poterom dovede Roberta De Zerbija realizovana je i ozvaničena večeras te će italijanski strateg u nastavku sezone predvoditi premijerligaša sa pozicije šefa stručnog štaba.

Uprkos vrlo dobrom početku sezone pod komandom Grejama Potera Brajton je iznenada došao u situaciju da traži novog trenera pošto je na adresu engleskog trenera stigao poziv na koji je nemoguće reći ne. Prelazak Potera na klupu Čelsija predstavljao je povod premijerligašu da se upusti u potragu za zamenom, a izbor je pao na stratega koji je bez angažmana od odlaska iz Šahtjora usled aktuelne političke situacije u Ukrajini.

Izabrane vesti

De Zerbi, koji je pre zapažene role u Donjecku imao takođe uspešan period na klupi Sasuola, prihvatio je poziv premijerligaša i tako se zvanično upustio u drugi trenerski izazov van Italije. Perspektivni stručnjik imaće pred sobom nimalo lak zadatak da nastavi niz sjajnih rezultata i održi Brajton na dosadašnjem putu.

Galebovi su u prvih šest duela ostvarili četiri pobede uz po jedan remi i poraz te na aktuelnu pauzu usled reprezentativnih aktivnosti idu sa četvrte pozicije. Olakšavajuća okolnost za Italijana je upravo pauza koja sledi te će imati nešto više vremena da se upozna sa raspoloživim snagama i prenese zamisli igračima nakon čega ga, početkom oktobra očekuju prvi izazovi i to protiv Liverpula i Totenhema.

Ineresovanje za De Zerbija pokazala je i Bolonja u periodu potrage za zamenom Siniše Mihajlovića, međutim novi strateg Brajtona zbog dobrog odnosa sa Srbinom odbio je poziv člana Serije A.


tagovi

Roberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara