Debakl koji boli Bolivar! Obračun glavama Barkosa i Vidala okončan primirjem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 05:29

Flamengo naneo težak poraz bolivijskom vicešampionu (4:0), buran meč u Limi završen bez pobednika (1:1)

Bolivar je doživeo prvi poraz u Kopa Livertadores, ali na najbolniji mogući način. Vicešampion Bolivije nije strepeo za prolaz u osminu finala, gde je otišao uprkos današnjem porazu, ali bi ovaj rezultatski debakl vrlo lako mogao da utiče da ekipa Flavija Robata u potpunosti ostane bez samopouzdanja – 4:0 (3:0).

Sa druge strane, samopouzdanje će od danas biti najjače oružje Titeovog sastava. Flamengo je konačno zaigrao u skladu sa kvalitetom koji poseduje, što se završilo na pogoban način po protivnika. Sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, nakon kojeg je brazilski gigant imao ubedljivu prednost, a posebno je impresionirala lakoća kojom su domaći igrači stizali do završnice.

Izabrane vesti

Goleada je krenuoa od Žersona u prvom minutu, kojeg je preciznim centaršutem u kaznenom prostoru Bolivara pronašao Everton. Dilema po pitanju pobednika razrešena je u završnici prvog dela igre, golovima Ajirtona Lukasa i Evertona, u razmaku od svega pet minuta.

Početkom drugog poluvremena Pedro je stavio tačku na ubedljivo slavlje, mada su igrači Flamenga propustili još nekoliko prilika da nanesu težak poraz potpuno dezorjentisanim gostima.

Flamengo ima sve u svojim rukama zahvaljujući remiju Miljonariosa i Palestina, pa će protiv kolumbijskog tima u poslednjem kolu na svom terenu odlučivati o plasmanu u osminu finala Kopa Libertadores.

Palmeiras je u Sao Paulu opravdao ulogu favorita protiv Independijentea del Valjea (2:1), dok je prilično uzbudljivo bilo u Limi, gde je domaća Alijanca meč protiv Kolo Koloa završila sa dva igrača više, ali joj to nije bilo dovoljno za pobedu (1:1).

Sjajan gol postigao je Ernan Barkos, koji je izuzetno reagovao na pogrešno ispucavanje domaćih igrača i glavom poslao loptu iza leđa Brajana Kortesa u 42. minutu utakmice. Nekadašnji napadač Crvene zvezde još dva puta je tresao mrežu gostiju, ali su mu oba pogotka poništena zbog ofsajda.

Gosti iz Čilea su u 56. minutu ostali bez Damijana Pizara, ali su uspeli da stignu do izjednačenja sjajnim golom glavom Artura Vidala u 78. minutu. Iskusni as je isključen, pošto je prilikom uklizavanja dodirnuo loptu rukom, pa je zaradio drugu javnu opomenu u četvrtom minutu nadoknade utakmice.

KOPA LIBERTADORES - 5. KOLO

Grupa A

Četvrtak

Alijansa Lima - Kolo Kolo 1:1 (1:0)

/Barkos 42 - Vidal 78/

23.55: (1,50) Fluminense (4,00) Sero Portenjo (7,25)



tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara