Debi na Karađorđu i mnogo rebusa pred Rankom Popovićem

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.08.23. | 12:06

Vojvodina u Mozzart Bet Superligi Srbije pod velikim pritiskom protiv niškog Radničkog (19.00, TV Arena Sport 4)

Nekada je okršaj između Vojvodine i Radničkog iz Niša predstavljao borbu za sam vrh tabele, ali sticajem okolnosti – u oba tabora alibi za loše rezultate mogu da traže u paklenom rasporedu na startu sezone – današnji sudar niškog i novosadskog velikana jeste derbi začelja. Posle tri odigrana kola Mozzart Bet Superlige Nišlije su na poslednjem mestu bez ijednog osvojenog boda, te u Novi Sad stižu kao “fenjeraši”, dok je Vojvodina dve pozicije iznad, a na svom kontu ima samo jedan bod, osvojen pre sedam dana u Kruševcu remijem s Napretkom (0:0), s tim da su Novosađani i dalje bez ijednog postignutog pogotka.

Prema tome, Radnički će danas na Karađorđu pokušati da prvi put ostane barem neporažen u novoj sezoni, a Vojvodina će juriti prve golove, ujedno i prvi trijumf, s nadom da će novi trener Ranko Popović pred domaćom publikom da debituje pobedom (19.00, TV Arena Sport 4).

Izabrane vesti

Obe ekipe su pretrpele ozbiljne udarce na startu nove sezone, ali ruku na srce, i jedni i drugi su prekoputa imali veoma teške rivale. Vojvodina je nokautirana od beogradskih večitih, najpre deklasirana od Zvezde u Beogradu (0:5) na premijeri, a onda je Novosađane na “Karađorđu” rutinski savladao i Partizan (0:2). Između tih duela, Lale su završile i evropsku odiseju već na prvoj stanici, nakon što su oba puta poražene od kiparskog APOEL-a (po 1:2).

Ekipa sa Čaira takođe je igrala protiv timova koji imaju najveće ambicije, najpre ih je u gostima na otvaranju sezone nadigrao Čukarički (0:2), potom su poklekli pred naletom vicešampiona TSC-a kod kuće (0:3), a onda su u prošloj rundi poraženi i u Humskoj od Partizana, posle velikog preokreta crno-belih (1:2).

Ceh za izuzetno loš start Vojvodine, oličen u četiri poraza iz četiri susreta, platio je šef stručnog štaba Radoslav Batak. Na njegovo mesto stigao je ekspresno Ranko Popović i na debiju prekinuo crni niz Lala, ali samo remijem s Napretkom (0:0), tako da Voša – zvuči neverovatno – još uvek nema ne samo pobedu, nego ni postignut pogodak posle 270 minuta fudbala u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige. S druge strane, golman Lazar Carević je sedam puta vadio loptu iz mreže, a isto toliko golova primio je i “Real sa Nišave”, s tim da je četa Nikole Trajkovića uspela jednom da zatrese mrežu protivnika, i to Partizana u prošlom kolu. Mogao je taj pogodak protiv ekipe Igora Duljaja Nišlijama da donese ceo plen ili barem bod iz Humske, ali su u poslednjih desetak minuta susreta bukvalno poklonili pobedu crno-belima, najpre skrivljenim jedanaestercom, a onda očajno postavljenim živim zidom kod slobodnog udarca, što je iskoristio Severina i doneo Partizanu trijumf (1:2).

Nema dileme da su i Nišlije i Novosađani pod velikim pritiskom. Ipak, ako je baš meriti kome je teže, odnosno na čijim plećima je veći teret, onda je to bez dileme ekipa Ranka Popovića, pre svega zato što Voša ima mnogo veće ambicije od Nišlija (napad na prva tri mesta), ali i to što igraju pred svojom publikom, koja željno iščekuje da se njihovi ljubimci konačno pokažu u pravom svetlu. I oni najveći optimisti su posle lošeg starta počeli da sumnjaju u potencijal ekipe, projektovane za veoma visoke ciljeve. Iz tabora novosadske Stare dame pak veruju da će pod vođstvom novog stratega forma vrlo brzo da krene uzlaznom putanjom, te da će Vojvodina uskoro uhvatiti priključak za glavnim konkurentima za najveći plasman.

Popović je svestan pritiska, ali ga doživljava kao privilegiju.

“Pokušao sam momcima da objasnim da je pritisak za privilegovane i da treba da budu srećni zbog toga. Hoćemo da oslobodimo igrače, da budu pravi kada se to očekuje. I dalje se upoznajemo, ali verujte mi da svi imaju podjednake šanse da igraju i na igračima je da se izbore. Treba da igramo na rezultat, ali i da budemo mirni u završnici”, kazao je novoimenovani trener Novosađana pred ovaj susret.

Naravno, pitanje je koliko je toga za proteklih sedam dana – otkako je preuzeo ekipu – mogao da uradi Popović, ali je novi strateg pokušao da podigne poljuljano samopouzdanje kod igrača, što je u ovom momentu veoma važan faktor, možda i ključan da se ekipa vrati na pobednički kolosek.

Projektovani sastavi:

Vojvodina (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Rosić, Bukinac – Milosavljević, Zukić – Malbašić, Nikolić, Čumić – Bolingi

Radnički Niš (3-4-2-1): Rosić – Vojnović, Jamkam, Bakić – Vlajković, Pejović, Stajić, Frej – Ilić, Belaković – Petrov.

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)

/L. Luković 34, Stamenić 78, M. Luković 90+2/

Subota

19.00 (1.75) Vojvodina (3.60) Radnički Niš (4.90)

20.30 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Spartak (35.0)

21.00 (2.85) Železničar (3.25) Voždovac (2.55)

Nedelja

17.15 (2.50) Radnik (3.35) Novi Pazar (2.85)

19.30 (4.60) Javor (3.60) TSC (1.80)

19.30 (2.20) Napredak (3.30) Mladost Lučani (3.40)

Odloženo

Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

Ranko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara