Dečko koji pomera granice

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 19:36

Kilijan Mbape je postao je najmlađi Francuz koji je dao gol na Mundijalu!

"Zavalili smo se pozadi i šaljemo balone napred na našeg visokog igrača u špicu. Dešan je za šest godina uspeo da nam napravi sistem igre kao da smo Sanderlend".

Na ovaj način je izveštač Lekipa sa Mundijala u Rusiji opisao kako je video igru Trikolora. Dakle, nije oduševljen. U najmanju ruku. Uprkos pobedi Francuske nad Peruom od 1:0. Ipak, ako je nečim i on, ali i ostali navijači Galskih petlova mogao da bude zadovoljan, onda je to igra Kilijana Mbapea!

Izabrane vesti

Mladi Francuz je dokazao da je stvoren za velika dela. To potvrđuje i gol koji je dao u 34. minutu utakmice. Tim pogotkom je Mbape postao najmlađi strelac u istoriji Francuske na Svetskom prvenstvu ili Evropskom prvenstvu! 

Ovaj gol danas postigao je sa 19 godina i šest meseci starosti. Ponekad zbog tolikog pominjanja u javnosti zaboravimo koliko je on zapravo mlad igrač.

A svako ko je gledao duel protiv Perua mogao je da se uveri da se radi o izuzetno talentovanom igraču. Uostalom, nije Pari Sen Žermen platio 180.000.000 evra za njegove usluge i načinio ga drugim najskupljim fudbalerom u istoriji fudbala!

Pored Mbapea, kao tinejdžeri - strelci na Svetskom prvenstvu bili su Dimitri Sičev (sa 18 godina 2002. godine), Lionel Mesi (sa 18 godina, 2006. godine protiv SCG), Džulijan Grin (sa 19 godina 2014. godine), Divok Origi (sa 19 godina, 2014. godine) i sada Mbape sa 19 godina.

Zaista je Kilijan na ovom meču delovao kao najbolji pojedinac Francuske, uz Ngolo Kantea. Trčao je po desnoj strani poput vihora i pokazao da je neko na koga Trikolori mogu najviše da se oslone u nastavku šampionata.

Bio je toliko opasan da se našao na pravom mestu u 34. minutu i doneo pobedu Francuskoj, ali i prolazak u narednu fazu takmičenja.

I pored Pogbe i Grizmana, pokazao se kao lider reprezentacije. Sa 19 godina. Neverovatan fudbaler.

Foto: Action images


tagovi

Kilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara