Derbi, a vreme mu nije

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 10:05

Jablonec i Plzenj zatvaraju deveto kolo

Vreme je za derbi!

Fudbaleri Jabloneca i Viktorije Plzenj odmeriće snage na zatvaranju devetog kola češke prve lige. Istina, Plzenj ima 11 bodova više, ali u ovakvim mečevima punih naboja nikada ne znate na čemu ste. Svesni su toga i bukmejkeri koji nisu znali kome da dodele ulogu favorita. Jablonec je blagi favorit, ali ništa to ne mora da znači.
"Teško je prognozirati derbi kola. Jablonec posle dva poraza mora da napadne, a Plzenj se nikada ne brani. Predlažem X", rekao je Vukadin Vukadinović, vezista praške Sparte, za TIP Novosti.

Izabrane vesti

Oni najhrabriji će ovde probati sa iksom, ali možda se pre treba opredeliti za mali broj golova.

Zašto?

I jedni i drugi su imali obaveze u Evropi, Jablonec je poražen na gostovanju Lilu (1:2), dok je Plzenj remizirao kod kuće sa moskovskim CSKA (2:2) te su verovatno i jedni i drugi umorni i ispražnjeni. Nije isključeno da treneri malo promešaju karte te bismo u tom slučaju mogli da vidimo pravu šahovsku partiju. Na poslednja dva međusobna susreta ovih timova prošao je tip 0-2.

Uostalom, Plzenj je tvrda, "dosadna" i nezgodna ekipa. Ne oslanjaju se na individualni kvalitet, već je akcenat na jakom kolektivu. Sve se zna unapred, ko šta radi, gde stoji. Nema improvizacija. Usmereni su na domaće fudbalere, mnogi od njih su i češki reprezentativci, strance kupuju u slučaju nužde, s jednom malom napomenom da su Slovaci izuzetak, jer njih i ne gledaju kao strance. Ove sezone imaju petoricu pečalbara, četvoricu Slovaka (Matuš Kozačik, Patrik Hrošovski, Roman Prohazka i Marijan Čišovski) i jednog Nigerijca - Ubonga Epaija. Trener Pavel Vrba, živa legenda Plzenja, vodi se filozofijom da stranac mora da donese ozbiljnu prevagu, u suprotnom mu i ne treba jer na taj način zauzima mesto nekom talentovanom Čehu...

ČEŠKA 1 - 9. KOLO:

Ponedeljak

18.00: (2,60) Jablonec (3,15) Plzenj (2,65)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara