""
""

Derbi koji se ne zaboravlja: Zvezda - Partizan 2:4! Sad nek osvoje titulu ako ih nije sramota, trebalo je da bude 0:9! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.02.17. | 10:32

Na današnji dan pre tačno 10 godina crno-beli ostvarili jednu od najvećih pobeda na Marakani, čekanu punih 11 godina, a Lola Smiljanić "briljirao" pred novinarima kao nikad na terenu...

Subota 24. februar 2007, datum koji navijači Partizana i Crvene zvezde ne zaboravljaju, a prošlo je, evo čitavih 10 godina. Ovi prvi jer su njihovi mezimci doživeli jedan od najtežih poraza kod kuće u istoriji derbija – garniran onim čuvenim izjavama Milana Smiljanića posle utakmice - a ovi drugi jer su konačno, posle šest godina posta, uspeli da savladaju večitog rivala. Prvi put na Marakani od 1996... 

Izabrane vesti

Zvezda sa Duškom Bajevićem na klupi ušla je u 128. okršaj protiv Partizana sa čak 12 bodova prednosti i sigurno je gazila ka tituli. Crno-beli predvođeni Miroslavom Đukićem igrali su jako lep fudbal i bili silno motivisani da u direktnom okršaju sa najvećim rivalom pokažu da ne zaslužuju toliki zaostatak. I pokazali su to. U jednoj neravnopravnoj borbi sa totalno dekadentnim rivalom, momci iz Humske zaličili su na pravi Parni valjak i podsetivši na neka davna vremena kada su taj nadimak i dobili, počistili budućeg šampiona sa terena – 4:2. 

Crvena zvezda: Ranđelović, Basta, Gaj, V. Đorđević, Anđelković, Kastiljo, Gerogijev, Milovanović, Koroman, Burzanović, Đokić. Partizan: Kralj, Rukavina, Bajić, Mihajlov, Lomić, Smiljanić, Maletić, Tomić, N. Marinković, Đ. Lazić, Ž. Lazetić.  

Gosti iz Humske poveli su pogotkom debitanta Mihajlova u 40. minuta. Zvezda izjednačila iz jedinog od retkih "krštenih" napada za tih 90 minuta preko Kastilja, a onda je krenula crno-bela oluja. Branimir Bajić - 1:2, Nebojša Marinković - 1:3, Žarko Lazetić - 1:4. Partizan kao u transu – Crvena zvezda u totalnom raspadu kakav se nije viđao često na Marakani. U finišu meča Lazetić propušta sjajnu šansu da "petardira" Bajevićevu četu. Burzanovićev gol za konačnih 2:4 u poslednjim trenucima meča bio je slaba uteha domaćinu i njegovim navijačima. 

Mali šou Lole Smiljanića u pres-centru našeg najvećeg stadiona samo je dolio ulje na vatru. Smiljanić je za mikrofonom dominirao kao nikad na terenu...
"Meni je ovo sasvim normalno, ništa novo. Ja sam mislio da ćemo ih 5:0 pobediti. Imali su sreće što su samo četiri gola primili. Bilo je još šansi, nismo ih iskoristili... Bez obzira na to, mislim da smo ovaj stadion i ovo sve ovde zatvorili. Pokazali smo ko smo i šta smo. Da imamo karakter, da imamo srce koje smo ostavili na terenu. Crvena zvezda sad neka osvoji titulu ako hoće. Ako je nije sramota, naravno".

(Izjave Lole Smiljanića od 2:20)

Na novinarsko pitanje zašto bi crveno-bele trebalo da bude sramota Smiljanić je "obrazložio":
"Zašto treba da ih bude sramota? Zato što je danas trebalo da bude 0:9. Ali dobro... Sve ste videli, 2:4 na njihovom stadionu... Ovako poniziti Zvezdu ne sećam se da je uspela bilo koja druga ekipa. Ne samo u derbiju, bilo kada. Toliko, nemam šta više da pričam".          

Lola je još tvrdio da njegova generacija više nikada neće izgubiti od Zvezde, ali sve te izjave obiće mu se o glavu ubrzo. Od pet narednih derbija crveno-beli dobiće tri, uz dva remija... 

(foto: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdadogodilo se na današnji danFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara