Derbi Milan – Inter za novog Dejana Stankovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.10.18. | 10:16

Jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera zaludeo velike klubove

Za devet dana nas čeka gradski derbi izmešu Milana i Intera, a na zimskoj pijaci i trka ova dva velikana za istog igrača.

Italijanski mediji pišu da je Kaljarijev vezista Nikolo Barela zaludeo milanske klubove, ali i da je na meti još nekih velikana evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Reč je o momku koji se afirmisao prošle sezone u timu sa Sardinije i nagovestio talenat. Pominjao se i letos kao želja Juventusa, Intera, Rome, ali nije bilo konkretnih ponuda. Ipak, sledeće zime, a najkasnije leta će najverovatnije napustiti Kaljari kao najskuplji igrač u klupskoj istoriji. Sardi traže 50.000.000 evra za Barelu, ali će verovatno spustiti cenu za desetak miliona kada dođe do konkrentih stvari.

Barela je dete Kaljarija i najmlađi reprezentaivac Italije iz ovog kluba pošto je pre neko veče srušio rekord mitskog Điđija Rive. Andrea Pirlo ga je nedavno označio kao jednog od dva najveća talenta italijanskog fudbala uz Federika Kjezu. Barela je ranije isticao da mu je uzor Dejan Stanković i da bi u karijeri želeo da dostigne nekadašnjeg srpskog vezistu. Interov adut pored toga je što igrač ima istog menadžera kao Radža Najnoglan. Brigu o Barelinoj karijeri vodi Alesandro Beltrami koji je radio i Najnoglanove transfere iz Kaljarija u Romu, a potom u Inter.

Međutim, Milanova prednost je što je spreman da već u januaru otvori pregovore sa Klajarijem i što je najveći zagovornik transfera Đenaro Gatuzo koji obožava Barelu. I direktor Leonardo je složan s ocenom da je Barela pojačanje za Milan i da bi sa Paketom bio ogroman vetar u leša Rosonerima u drugom delu sezone.

Odranije se šuška i da su za Barelu zainteresovani Atletiko Madrid i Liverpul. Pogotovo Jirgen Klop koji se letos prilikom prelaska Ragnara Klavana u Kaljari raspitivao kod čelnika italijanskog kluba da mu daju prednost u pregovorima i da Liverpul bude blagovremeni informisan kada klub bude želeo da proda Barelu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Nikolo Barela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara