Derbi u kome je uvek bilo golova: Pepova desna ruka protiv debitanta koji nikad nije vodio seniore

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.07.18. | 15:00

I naravno, David Vilja i Rajt Filips

Sastali su se samo 12 puta. Ne čudi, Siti je osnovan tek pre pet godina, ali je uvek bilo interesantno. Tačnije, zabavno. Jer, na svakom dosadašnjem Derbiju reke Hadson viđen je makar po gol i zato neutrali posmatrači mogu da se nadaju da 13. sudar Njujork Sitija i Njujork Red Bula neće biti baksuzan, već da će se mreže tresti.

Trebalo bi, jer napad domaćina predvodi oporavljeni David Vilja. Španac ima 36 godina, ali i dalje poseduje njuh za gol, što je potvrdio minulog avgusta kad je spakovao het-trik u trijumfu 3:2, a večeras (01.00 iza ponoći) će biti glavna pretnja gradaskom rivalu u najuzbudljivijem meču ove runde MLS lige. U pomenutom je oba puta za Crvene bio precizan njihov najbolji pojedinac Bredli Rajt Filips, sa ukupno 11 golova najefikasniji strelac u kratkoj istoriji derbija, koji nikad nije završen rezulatom 0:0.

Izabrane vesti

Siti je sjajan na svom Jenki stadionu, gde je nanizao sedam pobeda uz jedan remi u poslednjih osam mečeva, međutim, oba susreta ove sezone dobio je Red Bul (i u prvenstvu i u kupu). Na identičan način, po 4:0.

U odnosu na poslednji susret, obe ekipe su promenile trenere. Patrik Vijera je napustio klubu Njujork Sitija i postao šef struke Nice, a zamenio ga je Domenek Torent, koji je 11 sezona proveo ka pomoćnik Pepa Gvardiole i sa njim osvojio 24 trofeja. Usled sjajnih poslovnih odnosa Mančester Sitija i Njujorka preselio se u SAD sredinom juna. S druge strane, pre samo dva dana, Njujork Red Bul je ostao bez trenera, jer i Džejsi Marš želi da se oproba u Evropi, a šansu dobio Kris Armas, nekadšanji vezista Los Anđeles Galaksija i Čikaga. Dosad je radio kao asistent u Njujorku, prethodno bio angažovan u ženskom fudbalu, a derbi će mu biti vatreno krštenje u novoj ulozi.

MLS, ISTOČNA KONFERENCIJA

FOTO: Action images


tagovi

David ViljaNjujork Red BulNjujork Sitibet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara