Modrić (© AFP)
Modrić (© AFP)

Desetka za desetku: Luka Modrić u Realu do 2022! I to za manju platu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 01:15

Hrvatski vezista dogovorio produžetak saradnje, ostala još dvojica

Kakav finiš kalendarske godine za Real Madrid. Pobeđuje na terenu, pobeđuje i van njega. Dok je ekipa u Ligi šampiona i Primeri ređala trijumfe (šest vezanih), uprava je završila pregovore sa jednim od njenih najboljih pojedinaca. I dogovorila novi ugovor Luke Modrića.

Prema saznanjima Marke, pouzdanog izvora dešavanja u kraljevskom klubu, predsednik Florentino Perez i hrvatski vezista pružili su jedan drugom ruke u znak nastavka saradnje. Iskusni vezista je utanačio detalje šest meseci pre isteka postojećeg ugovora, tako da za budućnost ne mora da brine. Ostaje do juna 2022.

Izabrane vesti

Svaka Modrićeva utakmica u poslednjih mesec i po dana predstavljala je egzibiciju fudbala, kontrolu situacije i ravnomerno trošenje snage. Posledica je stigla u vidu ponude za novim ugovorom“, objašanjva ugledni dnevnik da je „desetka“ Reala izdanjima pred kraj godine, kad je timu gorelo pod nogama, ubedio odgovorne da i dalje može da se nosi sa zahtevima na visokom nivou.

Lukina želja nijednog trenutka nije bila sporna. Odavno je sebe identifikovao kao madridistu, odbijao je ponude iz Katara i Sjedinjenih Američkih Država, ne želi još da privodi karijeru kraju, niti da se seli na destinacije na kojima nema takmičarskog naboja kao u Realu. Bilo mu je bitno da ostane po svaku cenu. Doslovce. Zato je, uverava Marka, pristao i na manju platu, shvatajući posledice globalne krize izazvane pandemijom virusa korona. Po aktuelnom ugovoru zarađuje oko 10.000.000 evra. Zasad se ne zna koliko će po novom, međutim, podneo je finansijsku žrtvu samo da bi nastavio da igra fudbal na visokom nivou.

A igra ga. Ne vidi se to samo kroz brojke (363 utakmice, 25 golova, 56 asistencija) i trofeje (16 ih je osvojio otkako se preselio u Španiju), već i po značaju za tim, idejama, smislu, utisku da se saigrači osećaju komotnije kad je lopta kod Luke u nogama. Kad je već tako, onda ni činjenica da je u septembru proslavio 35. rođendan ne predstavlja problem čelnicima.

Produžetkom ugovora „desetka“ Reala će ispuniti uslov da u Madridu zaokruži deceniju. Bilo je leto 2012. kad je stigao iz Totenhema u transferu vrednom 35.000.000 evra, biće leto 2022. kad naredni ugovor istekne. Zar trajanje nije najbolji dokaz koliko vredi?

Nastavak saradnje sa Lukom Modrićem je prvi od tri koraka predsednika Florentina Pereza kad je reč o novim ugovorima. Za pregovarački sto će uskoro još dvojica: Lukas Vaskez i kapiten Serhio Ramos. I oni su „papirima“ vezani do juna 2021. Svi u Madridu su uvereni u pozitivan ishod.



tagovi

novi ugovorLuka ModrićReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara