Detalji arapskog napada na Degeneka: Zvezdi 3.600.000 evra, njemu 2.000.000!

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.19. | 17:39

U igri i Kinezi koji nude 4.000.000 bruto

Napad arpaskog Al Hilala na Miloša Degeneka i dalje traje! I ne samo da traje nego svakim danom dobija na intenzitetu. Reprezentativac Australije se juče sastao sa predstavnicima jednod od najvećih klubova Azije, ali daleko od toga da im je pružio ruku.

Jedan od najznačajnijih igrača u sistemu Vladana Milojevića danas je na Instagramu objavio sliku sa Vujadinom Savićem uz opis da čeka trofeje u crveno-belom dresu. Međutim, brzonogom centralnom defanzivcu biće teško da odbije arpasku ponudu.

Izabrane vesti

DEGENEK SE SASTAO SA ARAPIMA

Prema saznanjima MOZZART Sporta lider prvenstva Saudijske Arabije spremio je trogodišnji ugovor Milošu Degeneku. Al Hilal je spreman da mu ponudi godišnju platu od dva miliona evra, i učini ga plaćenijim defanzivcem od, primera radi, Nikole Maksimovića iz Napolija. Jasno je da Al Hilal sve karte bacio na finansijsku stranu, jer teško da može da ponudi sportski izazov momku rođenom u Kninu 1994. godine. Pokazao je Degenek da može da se nada ozbiljnoj karijeri u Evropi, napredovao je pod komandom Vladana Milojevića, ali... Ponuda nalik Al Hilalovoj dobija se jednom u životu i sigurno je da tera Degeneka da dobro razmisli o svemu, bez obzira što je u prvom trenutku bio protiv selidbe u Aziju.

Koliko su Arapi uporni u nameri da dovedu Degeneka ilustruje sledeći podatak. Spremni su da u kasu Crvene zvezde ubace 3.600.000 miliona evra, dakle da za 600.000 probiju klazulu o obaveznoj slobodi reprezentativca Australije.

U slučaju da se to desi Degenek bi postao jedna od najisplatljvijih Zvezdinih investicija u poslednje vreme. Nekadašnji član Minhena 1860 stigao je letos na Marakanu za obeštećenje od 200.000 evra. Dakle, za 18 puta manju cifru od potencijalnog obeštećenja iz Arabije

Očigledno je da Al Hilal želi da napravi tim dostojan šampionske krune u azijskoj Ligi šampiona. U tu svrhu treneru Žoržu Žezusu (bivši strateg Benfike) nedavno se na raspolaganje stavio i reprezentativac Perua Andre Kariljo. Međutim, Žezusu su potrebna pojačanja u poslednjoj liniji. U slučaju da prihvati ponudu Al Hilala Degenek bi igrao u tandemu sa španskim internacionalcem Alberto Botijom. Reč je o nekadašnjem članu Olimpijakosa, koji je letos bio na preliminarnom spisku Zvezdinih želja. Međutim, pored njegovih velikih finansijskih zahteva odlučila je želja Vladan Milojevića da pojača bedem štoperom sa srpskim pasošem.

Al Hilal ne gubi vreme. Na ruku mu ide činjenica da se Degenek trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Austrlije za Azijski Kup. Dakle, imaju dovoljno vremena da „ubede“ Degeneka da je dolazak u Arabijuprava stvar.

Moraće, ipak, Arapi da budu brzi. Kineski Šangaj je, takođe, dostavio ponudu Crvenoj zvezdi. Oni su spremni da plate obeštećenje od 4.000.000 evra u bruto iznosu. Istina, nisu izjednačili ponudu Al Hilala kada je u pitanju godišnja plata.

Vreme velikih odluka je pred Milošom Degenekom.

(Foto Star Sport)


tagovi

Miloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara