Detalji Mijatovićevog transfera: Zvezda zadržala 15 odsto, maksimalna zarada 10.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.02.24. | 10:07

Mladog napadača čeka petogodišnji ugovor sa Siti Grupom

Neće transfer Jovana Mijatovića biti najveći Zvezdin izlazni transfer u poslednjih deset godina, ali bi potencijalno mogao da donese najveći profit klubu sa Marakane. I dalje je na prvom mestu prodaja Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja u iznosu od 12 .000.000 evra, ali je zbog komplikovanog vlasničkog udela i procenata Romi i bivšim menadžerima Crvena zvezda zaradila polovinu sume.

Klub sa Marakane je ove zime prodao Kostu Nedeljkovića za sigurnih devet miliona evra i 15 odsto od narednog transfera, dok bi u perspektivi Jovan Mijatović mogao da donese više novca crveno-belima.

Izabrane vesti

Kažemo, mogao bi. Pregovori Crvene zvezde i Siti Grupe su predugo trajali, na kraju je došlo do dogovora dva kluba i slažu se poslednje kockice velikog transfera. Mladi napadač bi danas trebalo da krene put Engleske, potom obavi lekarske preglede u Mančesteru i stavi potpis na petogodišnji ugovor sa grupacijom klubova čiji je barjaktar aktuelni prvak Evrope.

Odranije je poznato da će Jovan Mijatović narednih šest meseci provesti u redovima Njujork Sitija, uz potencijalnu mogućnost da već u julu bude prekomandovan u neki od klubova iz Evrope u kojima udeo ima Mančester Siti. Najčešće se pominju španska Đirona i Palermo.

Siti Grupa je, prema nezvaničnim informacijama, nudila oko osam miliona evra fiksno, plus još dva kroz bonuse za usluge momka rođenog 2005. godine. Negde u tom opsegu se kreće transfer, s tim što još nije poznato koliko će Zvezdi pripasti zagarantovanog novca. Na Marakani to obrazlažu poslovnom tajnom i zahtevom Mančester Sitija da se o tome ne priča. Prema saznanjima Mozzart Sporta, zarada Crvene zvezde mogla bi maksimalno da naraste na 10.500.000 evra. Naravno, ukoliko popularni Bekam ispuni uslove vezane za bonus kroz broj golova i utakmica.

Poznato je da je Crvena zvezda, kao u slučaju Koste Nedeljkovića, zadržala 15 posto od dalje prodaje. Nije to zanemarljiva stavka, posebno ako se karijera Jovana Mijatovića bude razvijala u pravom smeru i ukoliko bude povećao cenu na tržištu.

Mijatović je još prošle sezone kod trenera Miloša Milojevića dobijao priliku i uglavnom je koristio. Postigao je i dva veoma bitna gola, ubeležio par asistencija. Ove sezone je potpuno "eksplodirao", na 26 mečeva u svim takmičenjima postigao je 11 golova (osam u Superligi), uz dve asistencije. Iskazao je potencijal i UEFA Ligi šampiona i u Omladinskoj Ligi šampiona gde je postigao dva pogotka.

Imao je zapažene partije i u omladinskoj reprezentaciji, pogotovo je briljirao protiv Italije u prijateljskom meču kada je za 45 minuta postigao dva fantastična pogotka uz asistenciju i doprineo pobedi od 5:4.

U finišu jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige bio je veoma važan igrač Baharovog tima, na šest mečeva postigao je isto toliko golova, protiv subotičkog Spartaka i prvi seniorski het-trik.

Iz Crvene zvezde odlazi sa deset pogodaka i tri asistencije na 36 mečeva, u Njujorku će imati dvadesetak dana da se adaptira na tim i zahteve trenera pre nego što 22. februara startuje MLS liga. Njujork u prvom kolu gostuje Šarlotu.


tagovi

Jovan MijatovićKosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara