Detalji oko Ivanića: Zvezda spustila obeštećenje na manje od 1.000.000 evra! Plata nije problem

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.02.19. | 10:26

Crnogorski reprezentativac u Borisovu zarađuje 18.000 mesečno, tako da crveno-beli mogu da mu daju povišicu

Rukovodstvo Crvene zvezde je obradovalo navijače vešću da je postiglo dogovor sa Milanom Borjanom oko produžetka ugovora. Međutim, crveno-beli ponovo pripremaju cunami u finišu zimskog prelaznog roka.

Danas bi dogovor sa srpskim šampionom trebalo da postigne Milan Gajić, a jagodu na šlagu trebalo bi da predstavlja transfer crnogorskog reprezentativca i dugogodišnje Zvezdine želje Mirka Ivanića.

Izabrane vesti

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao je izveštačima srpskih medija u Beleku da je dogovor sa kreativnim vezistom postignut, odnosno da menadžeri pregovaraju sa BATE Borisovom oko obeštećenja. Beloruski klub je u prvom trenutku postavio neralne uslove i tražio milionsku odštetu, ali prema saznanjima MOZZART Sporta crveno-beli su vrlo blizu da uklone i tu barijeru.

Naime, kako saznajemo obeštećenje za Mirka Ivanića trebalo bi da iznosi između 800.000 i 900.000 evra. Najbolji igrač beloruskog kluba je produžio ugovor sa BATE Borisovim u martu prošle godine, ali je izrazio želju da posle tri godine napusti redove ovogodišnjeg učesnika Liga Evrope.

Upravo je za Ivanićeva želja pokrenula intenzivne pregovore na relaciji Beograd-Borisov. I upravo je zahtev nekadašnjeg kapitena Vojvodine naterao ljude iz BATE-a da prvi put u poslednje dve godine jasno i glasno kažu zastupnicima Crvene zvezde:
„Da, želimo da vam prodamo Ivanića“.

Obeštećenje manje od milion evra sigurno se uklapa u finansijske mogućnosti Crvene zvezde. Tim pre što su crveno-beli u ovom prelaznom roku prihodovali novac od prodaje Degeneka (3,6 miliona evra) i Krstičića.

Takođe, kako saznajemo lični uslovi Mirka Ivanića ne predstavljaju problem. On u BATE Borisovu mesečno zarađuje 18.000 evra, što Crvenoj zvezdi ostavlja mogućnost da mu ponudi povišicu. On bi, prema pojedinim informacijama, u Ljutice Bogdana godišnje inkasirao između 250.000 i 300.000 evra. Dakle, imao bi znatno manju platu od Kafua i Ebisilija.

Prelazni rok u Srbiji traje do 8. februara. Međutim, saga oko dolaska Mirka Ivanića mogla bi da bude završena vrlo brzo. Možda već danas ili sutra.


tagovi

Mirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara