""
""

Detalji transfera braće Ilić u Mančester Siti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.17. | 18:38

Poznato obeštećenje, dinamika isplate, klauzule...

Gledao ih je Monako, skautirala Barselona, ali je brzom akcijom Mančester Siti pobedio konkurenciju i osigurao potpise možda i najtalentovanijih igrača iz omladinske škole Crvene zvezde Ivana i Luke Ilića!

GOTOVO: Zvezda prodala braću Ilić!

Izabrane vesti

Srpski vicešampion je ostao bez dva istinska bisera, za koje brojni stručnjaci smatraju da pripadaju društvu najdarovitijih vezista na Starom kontinentu, ali je finansijski dobro prošao. Kažemo dobro, jer nikada nećemo saznati koliko bi Luka i Ivan vredeli na tržištu posle jedne ili dve standardne sezone u seniorskom timu.

Saigrači se oprostili od braće Ilić: Zgazite tamo

Posle Marka Grujićapaket Ilić“ biće najveći transfer Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina. Prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda je i pored prve ponude od tri miliona evra uspela da istraje na svojim uslovima. Siti će za slobodu darovitih Nišlija platiti 5,5 miliona evra. Takođe, kako saznajemo Građani su se obavezali da do 31.jula kompletnu sumu uplate na račun kluba sa Marakane.

Od tog trenutka Ivan i Luka će zvanično biti fudbaleri Sitija na pozajmici u Crvenoj zvezdi, sve dok mlađi Ivan ne postane punoletan (2001.godište)... Kao i u slučaju Marka Grujića i Liverpula, engleski klub je u ugovor stavio klauzule koje će ići u prilog razvoja njihovih novih fudbalera. Crvena zvezda se obavezala da stariji Luka (1999.godište) u ovoj takmičarskoj sezoni odigra 15 utakmica. On već ima jednu recku, pošto je ušao u 90.minutu revanš meča sa Florijanom. Takođe, Sitijev uslov je i da najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde Ivan Ilić dobije poverenje Vladana Milojevića u deset ovosezonskih mečeva. Te brojke o obaveznim utakmicama biće na snazi sve dok talentovani vezisti ne krenu put Mančestera.

To će se najranije desiti 17.marta 2019.godine kada Ivan Ilić postane punoletan.

Deo novca od prodaje braće Ilić Crvena zvezda će nameniti za saniranje duga prema Agrobanci. Pomenuta banka je pristala da otpiše polovinu Zvezdinog duga (13,8 miliona evra), ukoliko joj klub sa Marakane u narednih 18 meseci isplati 6,8 miliona evra.

Istina, deo kolača od prodaje braće Ilić dobiće i niški Real, klub u kojem su Ilići nagovestili ogroman talenat i dobili poziv Crvene zvezde.

(foto crvenazvezdafk.com)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaIvan IlićLuka IlićMančester SitiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara